Una finestra oberta a l’Índia

El passat 24 de juny inauguràrem un cap de setmana en què dirigírem les nostres mirades a una altra realitat, una altra cultura, uns altres costums. A través de l’objectiu de la càmera de Toni Ródenas em pogut viatgar milers de kilòmetres per vore la dura realitat dels xiquets i xiquetes dels forns de Passor a l’Índia, condemnats a renunciar a la seva infància per contribuir a la subsistència familiar.

Toni ens ha volgut apropar La Ciudad de los Niños, la tasca de l’ONG Naya Nagar, en col.laboració amb Mera Pariwar i Don Bosco, i mostrar-nos en primera persona l’experiència d’haver conviscut durant un temps amb les famílies que es traslladen eventualment per treballar de sol a sol en l’elaboració dels maons de fang, fonamentals per a la indústria de la construcció.

Aquesta finestra oberta al país asiàtic ha sigut possible gràcies a l’exposició formada per 20 impactants imatges que combinen la fotografia documental i l’artística, basada en el contrast de la duresa del paisatge i la força expressiva del blanc i negre.

Volem agrair a Toni Ródenas el haver triat la Casa Cantonera d’Algemesí per presentar el seu projecte a les empreses i particulars que, amb les seves donacions, han possible el finançament del viatge i la producció de l’exposició, que en breu serà presentada al gran públic a València i Madrid.

També mereix especial agraïment la participació de Salut, Roser i Anahi, que amb els tallers que han dut ha terme ens han permès aprofundir en alguns costums indis com la decoració corporal amb henna mehndi.

Al igual que agrair a Silvia, la exhibició i taller que ens va oferir de dansa del ventre.

http://www.youtube.com/watch?v=gMwI4hxLM4A

Fotografies de: Raül Sanxis, Mateo Sanchis i Joanra Estellés