Tardor a la primavera

Dissabte 30 de març a les 19.30h


Aquesta vegada sí! Després de l’últim intent que férem a la tardor, aquesta vegada i amb l’inici de la primavera, obrim i reobrim les portes al grup Tardor. Ens sentim privilegitats i ben il·lusionats, ja que estem davant del grup del moment, que ens presentarà el seu tercer disc: Patraix.


La banda ens ha preparat un concert en format acústic per a traure-li tot el suc al nostre corral petit: ens han garantit grans emocions. Aquest nou disc, Patraix, està enllestit amb un so ric en matisos i lletres amb històries properes, per al qual Ricky Falkner (Love of lesbian, The New Raimon, Ivan Ferreiro, …) ha sigut el productor encarregat de guiar els passos en esta nova etapa. Una nova etapa en què també s’ha incorporat Yeray Calvo (Novembre elèctric) com a teclista i guitarrista, que juntament amb Alexandre Martínez (veu i guitarra), Cesc Domènech (bateria), David García (guitarra) i Tono Hurtado (baix), ens cantaran el seu particular homenatge a València.

Tres anys després del llançament d’Una ciutat invisible, la banda valenciana presenta onze noves cançons que marquen també un punt d’inflexió i Patraix és, precisament, el nom del barri de València que la formació ha triat com a títol i com a estrela polar en este nou rumb. Patraix és un indret de la ciutat que guarda el secret de la vida pausada i agradable, on el temps avança a una altra velocitat, on la gent sembla tindre un vincle fort amb els seus carrers.

Estes claus es filtren en un disc amb lletres més concretes i assertives que en treballs anteriors. Al mateix temps, Tardor ha abaixat el volum de les guitarres per instal·lar-se en un univers pop ric en matisos. El grup ja ha mostrat algunes dosis de les seues intencions en els avançaments La llum incondicional o Nevar a València, cançons que, juntament amb Vull que comprem una casa o la mateixa Patraix suposen un canvi de paradigma sonor i narratiu. Per al grup, Patraix significa redescobrir el bressol, trobar els significats més profunds en les coses més properes.

Tardor ha donat amb Patraix un pas més en la seua carrera professional: este serà el primer disc editat per Primavera d’Hivern, el segell discogràfic creat pels membres del grup, que des d’ara assumiran la gestió dels seus propis àlbums. Així doncs, Patraix esdevé el projecte més ambiciós de la banda fins a la data i ha comptat amb el suport del seu públic fidel, que es va bolcar amb la campanya de micromecenatge completada a l’estiu.

Podem dir ben alt que els desitgos s’acompleixen, ja que teníem unes ganes immenses d’obrir-los el nostre corral.

Tardor a la primavera, quin plan podeu tindre millor? Vingueu que serà memorable!

Vos hi esperem, com sempre, amb les portes obertes!

I apunteu a l’agenda:
Montse Castellà / Barnasants – 6 d’abril
Vicent Nàcher / Un tros de cel a les butxaques – 12 d’abril
Elsa Tronchoni i Tomàs de los Santons / La Rosa als llavis – 25 d’abril
Gener / Cante al cos elèctric – 4 de maig
Ribaviva / música i gastronomia – 19 de maig
Òscar Briz / El soroll del nostre pas – 1 de juny
Joe Pask / Salt – 8 de juny
Mr. Paimor / La segunda vuelta – 22 de juny