Pobresa Zero

Enguany, durant la setmana del 11 al 15 d’Octubre ens mobilitzarem de nou contra la Pobresa. A La Casa Cantonera, a les 20:30 hores del proper dilluns 11, podrem gaudir d’un recital poètic a càrrec del grup Confiteor. Versos, paraules, música, entrepà que cal dur-se i com no la teua presència… per a construir un somni possible: un món sense pobresa; un món pacífic, igualitari, generós i lliure. T’esperem!!!

En l’any 2000, 191 Governs i Estats de l’ONU signaren la Declaració del Mil·leni de Nacions Unides i es comprometeren a complir abans de 2015, els 8 Objectius de Desenvolupament del Mil·leni com un primer pas per a eradicar la fam i la pobresa.

Cada any, al voltant del 17 d’octubre, més de 400 Organitzacions No Guvernamentals (ONG) i altres actors de la sociedat civil de l’Estat Espanyol, en col·laboració amb moviments socials de més de 100 països, realitzen la “Crida Mundial d’Acció contra la Pobresa” per recordar a tots els governants del planeta el compromís adquirit.

L’any 2006 cinc associacions i entitats d’Algemesí, tot coordinant-se amb la plataforma de la Comunitat Valenciana, iniciaren unes accions de sensibilització cap als seus socis i coneguts. A l’any següent, ja com a Plataforma Pobresa Zero d’Algemesí, les van ampliar al poble sencer, tot celebrant una concentració a la Plaça Major en la que participaren unes 300 persones. L’any 2008, més de 40 entitats s’adhereixen a la plataforma i conviden a participar activament a tot el poble. Després de diverses activitats, la concentració a la plaça major supera les 1000 persones i es converteix en notícia, essent de les més nombroses de la Comunitat Valenciana, juntament a les de València i Alacant. La intensitat de participació i mobilització s’ha mantés també en els actes de la setmana contra la pobresa de 2009.

Programació d’aquest any 2010