Pau Alabajos – L’amor i la ferocitat

Dissabte 5 de novembre a les 19:30h


Esperança, grans dosis d’emocions i crítica política; molta crítica.


Seguim amb aquesta temporada de tardor, que tants moments únics ens està regalant;  i és que per molt que ens ho hagueren dit fa uns anys, no ho hauríem cregut! Quin luxe, el nostre, de poder obrir les portes als artistes més importants del nostre país!

Us anunciem que el dissabte 5 de novembre ens visitarà Pau Alabajos, de qui pensem que no cal fer moltes presentacions… No creieu?

pau_alabajos-1-foto_xepo_ws_med

Ve a presentar-nos el seu darrer treball “L’amor i la ferocitat” (Bureo Músiques, 2016), on repeteix la fórmula dels seus últims treballs i que tant èxit li ha donat. Es tracta d’un disc de contrasts, com ens insinua el seu nom. Esperança i grans dosis d’emocions, i crítica política; molta crítica i molta ràbia concentrada contra el passat polític del País Valencià. Temes com ‘Omertà‘ o ‘La transició modèlica i la mare que m’ha parit’ en són un exemple. Però el cantant de Torrent de l’Horta, a qui no li agrada que el definesquen com un cantant polític,  també se sent còmode escrivint lletres carregades d’amor i optimisme en cançons com ‘Firenze’o ‘Silenci’.

pau-alabajos-lamor-i-la-ferocitat-portada

El treball va ser enregistrat i masteritzat íntegrament als estudis Alex The Great de Nashville (Tennessee, EUA), amb la producció artística de Brad Jones. El CD conté una versió de la cançó “M’aclame a tu” d’Ovidi Montllor i dues musicacions dels poemes “La pell de brau. XLVI” de Salvador Espriu i “Sóller” de Bartomeu Rosselló-Pòrcel. El resultat ha estat un disc més elèctric que els anteriors, però sense perdre l’essència acústica que l’ha acompanyat en els discs anteriors. Una de les novetats d’aquest nou treball, “l’Amor i la ferocitat” , és que es pot escoltar íntegrament per YouTube amb un videoclip per a cada cançó.

pau_alabajos_estudi_forcrop

Pau Alabajos, va començar la seua carrera artística actuant als carrers de València, interpretant les seues cançons en el districte de Ciutat Vella, a l’ombra del Micalet. L’any 2004 va publicar el seu disc debut, Futur en venda (Cambra Rècords, 2004), que va rebre el Premi Ovidi Montllor 2006 a la millor lletra per cançó explícita. L’any 2008 va editar el seu segon treball discogràfic, Teoria del caos (Cambra Rècords, 2008), que va ser guardonat amb el Premi Ovidi Montllor 2008 al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor disc de cançó d’autor, Premi Enderrock 2008 per votació popular al millor artista de cançó d’autor i Premi Muixeranga 2009 per votació popular al millor disc del domini lingüístic. L’any 2011 va eixir a la llum Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), Premi de la Fundació Gaetà Huguet a la millor producció cultural de 2011.

Pau Alabajos ha cantat les seues cançons en nombroses ciutats al llarg i ample del territori, així com en diferents escenaris internacionals; Berlín, Lió, París, Zuric, Jerusalem, Lisboa, Ciutat de Panamà, Mont-real, Nova York, Chicago, Gainesville, San Diego, Atenes o Montevideo, entre altres.

El 29 de setembre de 2012 es va celebrar al Palau de la Música de València un concert commemoratiu dels seus 10 anys de carrera musical, on el cantautor de Torrent va repassar gran part del seu repertori acompanyat per l’Orquestra Simfònica del Coral Romput, amb més de vuitanta músics damunt de l’escenari, i va comptar amb la col·laboració de Núria Cadenes, Vicent Partal, Amàlia Garrigós, Rodonors Invictes, Feliu Ventura, Cesk Freixas i Miquel Gil, que llegiren versos de Vicent Andrés Estellés. Els arranjaments simfònics van ser compostos per a l’ocasió per la violinista Laura Navarro, que ha participat activament en el projecte des del primer dia, i Francesc Gamon fou el director de l’OSCR per a la gravació del disc en directe #paualpalau (RGB Suports, 2014).

El 15 de juny de 2013 va presentar a l’auditori del Jardí Botànic de València Pau Alabajos diu Mural del País Valencià de Vicent Andrés Estellés, un llibre-disc amb catorze poemes escollits del llibre pòstum del poeta de Burjassot. En la gravació, les improvisacions del pianista Stefanos Spanopoulos i algunes peces clàssiques acompanyen les recitacions de Pau Alabajos.

Al 2016 edita el seu últim disc L’amor i la ferocitat, que ve a presentar-no al nostre petit corral, a la nostra petita pàtria.

Com sempre, vos esperem amb les portes obertes!