Novembre Elèctric – Tremole

Dissabte 25 de març

19:30h


Amb la primavera encetem una nova programació a la Cantonera. Hem emblanquinat les parets, hem podat el gesmiler i la marialluïsa, hem fet una neteja a fons i, tot, per a començar esta nova temporada. I quina temporada! Tenim el privilegi immens d’obrir les portes i fer allò que més ens agrada: mostrar estima i amor; perquè considerem que el que fem en obrir la Cantonera una temporada i una altra, és això, fer mostres d’amor; mostres d’amor que retrunyen, sacsegen, commouen i amplifiquen els nostres artistes.


Obrim la temporada de primavera amb Novembre Elèctric, amb l’algemesinenc Yeray Calvo acompanyat per la seua banda i el jove poeta d’Aldaia Hèctor Serra, quina fortuna!

Novembre Elèctric torna a la càrrega. Tremole (Mésdemil, 2016) és el resultat de sumar a les melodies de Yeray Calvo, les paraules precises d’Hèctor Serra. Una proposta que posa el fet poètic al centre gravitatori i que permet una sonoritat més acústica, nua i transparent que al primer disc. Un treball molt esperat, i més després del seu debut amb Intacte (Mésdemil, 2014) Premi Ovidi al Millor Disc de Pop.

novembre electric

 La connexió entre els poemes d´Hèctor Serra i la música de Novembre Elèctric naix en 2014 quan Yeray i Hèctor, coneguts de la universitat, es retroben i creen l´espectacle conjunt Trèmolo Elèctric, on, a través de la recitació, l´atmosfera melòdica i el cant, s´intenta portar l´espectador per diferents espais existencials, amb poemes i cançons amerades de lluita quotidiana, inquietud amatòria i dignificació del poble treballador.
Esperonats per la bona marxa de l´experiència, i amb el desig d´eixamplar l´abast d´aquest material i d´immortalitzar-lo, naix Tremole, un treball que conté catorze talls basats en lletres del primer poemari d´Hèctor Serra, Trèmolo (Germania, 2013). Peces com Gènesi de la llum, Rellotge, Mediterrània o Avinguda Ovidi Montllor passen pel sedàs de la música, tot traient profit de la propietat dúctil del poema.

Tremole_Ne

Tremole és un disc càlid, d´escolta plaent, un disc que sembla haver-se gestat lluny del tràfec i la voracitat dels dies. Fins i tot quan les peces evoquen la ciutat, la sonoritat s´abeura dels intervals urbans més ingràvids i reposats. El toc acústic del disc, enregistrat amb el mínim d´aparells i instruments, no apaga la màgia de Novembre Elèctric ans al contrari, permet gaudir d´un grup que emet llum en la seua versatilitat de registres i el seu bon fer amb les melodies.

El crític i periodista Dani Monfort, escriu: «Moltes voltes els discos enregistrats al voltant de l´obra d´un poeta solen pecar d´un cert barroquisme formal, a mig camí entre el disc de cançons i el recital poètic. A Tremole en canvi, si no sabérem que es tracta d´un disc construït al voltant d´un poemari no ho percebríem».

En este sentit, Yeray Calvo vol «reivindicar la importància de les lletres en les cançons. Els textos d´Hèctor són els que donen pes a les cançons, i també reivindicar una aposta per les noves generacions de creadors».

Una oportunitat única de gaudir de ben a prop la música de Novembre Elèctric i les paraules d’Hèctor Serra.

Vos esperem, com sempre, amb les portes obertes!