Néstor Mont

Un dels múltiples objectius de La Casa Cantonera és la d’ajudar a que tota la nostra cultura i tradició tinga un bon amagatall al nostre corral, des d’on tractem d’apropar a tothom els portaveus de la nostra generació. I actualment, un dels grans representants del folk i la tradició que tenim al nostre poble és Néstor Mont.

El cantautor algemesinenc mira de front el futur, i porta al present tota la saviesa del passat. D’aquesta manera, Néstor Mont ha trencat el gros límit que separava la cançó tradicional oral valenciana i el folk d’arrel, del present, per obrir de nou un camí que ja feia anys ningú transitava amb tanta claredat. Més enllà de realitzar un exercici d’estil, Néstor ha interioritzat la música tradicional fent que aquesta forme part de la seua manera d’entendre la música i de composar. Tota l’experiència acumulada durant anys en projectes com Cendraires, Aljub i Calabruix, entre d’altres, el seu “Sentit” en solitari, les seues abraçades amb la poesia de Confiteor i Argila de l’Aire, i en produccions com “Si em pose a cantar cançons” de Pep Gimeno, tenia una finalitat: Amor de Terra.

Tan important és la tasca que Néstor Mont desenvolupa amb la música popular valenciana que Josep Vicent Frechina, crític musical i literari, musicòleg i col·laborador en diverses revistes, ha volgut deixar-ho palès al nou cd de Néstor amb les següents paraules:

Lluny d’exaltacions localistes, lluny de patriotismes de campanar, sempre miops i sovint ignorants, el que desprén Amor de terra és tota una altra cosa: una estima orgànica pel territori i les gents que l’habiten; un sentiment metonímic i febril. Al capdavall, estimar de debò la terra d’u és estimar tota la terra. Aquest és el convit de Néstor Mont i Amor de terra.

Us esperem a totes i a tots el proper dia 30 de juliol al corral de La Casa Cantonera, per gaudir d’una de les estrenes discogrèfiques més importants de l’any.