més Musiqueries, més Dani Miquel, més Casa Cantonera.

La Casa Cantonera ha estat l’organitzadora de la presentació del darrer disc de Dani Miquel “Més Musiqueries” a Algemesí, precedit d’una jornada gran farcida de tallers per als més menuts.

El dia de sant Joan és un dia de festa gran a molts indrets arreu de la Mediterrània. En aquest cas, la Casa Cantonera d’Algemesí ha triat també aquest dia per tal de convidar tot el poble a una jornada lúdica adreçada als més menuts, que ha clos amb l’actuació al Teatre Municipal del cantacançons Dani Miquel.

Les activitats han començat de matí al carrer Pelaio, amb diferents tallers organitzats tot junt ambDisparatario, una productora d’esdeveniments culturals establerta al mateix poble. Més de dues-centes persones han pogut participar dels diferents tallers de maquillatge, manualitats, jocs populars i de tots els temps que s’han proposat, així com també han pogut gaudir de l’animació a ritme de batucada de Trabukatu, agrupació que naix de l’Escola de Tabal i Dolçaina de la mateixa població.

De vesprada, des de la Casa Cantonera s’ha organitzat una cercavila amb gegants, cabuts, diferents personatges de l’imaginari col·lectiu i la colla de tabals i dolçaines d’Algemesí. La comitiva ha passejat pels carrers del poble, animant la gent a acudir al Teatre Municipal, on s’ha presentat el segon disc del cantacançons Dani Miquel, més Musiqueries. Així com a l’estrena d’aquest segon disc, que va tenir lloc a l’Alcúdia el passat mes d’abril, l’escenografia ha estat a càrrec de Disparatario i Joanra Estellés, dissenyador de les il·lustracions d’ambdos discs de Dani Miquel.

Durant més d’una hora, el cantacançons ha aconseguit que un auditori de més de 300 persones gaudira amb cançons d’aquest últim disc i èxits de l’anterior. Tot plegat, una manera magnífica de donar la benvinguda a l’estiu: amb la il·lusió, l’esforç i el treball d’un grup nombrós de gent que camina i construeix un país normalitzat.

Margarida C. Sanz

Moments capturats per l’amic Rubén Suarez;

                       

Volem agrair a tot la gent que ficareu de la vostra part per fer que aquesta festa eixira perfecta; al veïnat, per el seu recolzament, a Lorena i Fede de Disparatario, per el matí farcit de tallers, maquillatge i jocs, per els gegants i personatges per a la cercavila, a l’Escola de Tabalet i Dolçaina d’Algemesí, per tancar el mati amb Trabukatu  i fer sonar les notes de la “Xata merenguera” preparada expressament per a la cercavila de la tarda, a Josep Maravilla per ser més que un tècnic, a tots els cantoners i cantoneres per estar tot el dia al voltant de la casa ajudant en tot el que feia falta, i com no a tota la gent que acudireu i participareu d’aquest gran dia, demostrant una vegada més que les coses es fan entre tots. Gràcies!!!!