merescut tribut a Benlloch

Senzill, sincer i sentit tribut al polifacètic artista local Enrique Benlloch.

El corral de la Casa Cantonera va acollir la vesprada del divendres 30 d’abril un senzill homenatge que van retre amics i coneguts al desaparegut artista algemesinenc Enrique Benlloch. Un entranyable i sentit tribut al cartellista, il·lustrador, músic i amic.


La publicación seriada d’un xicotet quadern amb miniatures a llapis de tots els integrants de la Processó de Volta General de la Mare de Déu de la Salut va servir com a pretext per materialitzar esta retrospectiva. Un acte familiar que els amics de Benlloch van voler compartir al corral de la Casa Cantonera. L’artífex ha estat Rafa Pascual (de l’administració de loteria del carrer passeig) que ha volgut que la Casa dissenyara la xicoteta publicació i a la vegada que servira d’entorn màgic per a la seua presentació. El llibret original de 4x5cm dibuixat a mà pel mateix Benlloch es va exposar a l’entrada de la Casa i la nova publicació es va regalar als assistents: amics, coneguts, artistes locals… Un xicotet tresor que Rafa va rebre com herència de l’artista i que des d’ixa vesprada comparteix i gaudeix més gent. Un tresor de paper que recull el taç ferm, sincer, ràpid, àgil i viu. Un recull de dibuixos amb una sola línia que deixen constància de la seua mirada i d’eixa capacitat per a retindre el moviment i l’acció amb un senzill moviment de llapisera. La publicació que edita La Casa Cantonera denota l’enginy i l’encert del mestre. Una prolífica vida dedicada no només als cartells (que van ser molt i molt bons) sino també a la passió per la música, la faceta menys coneguda de Benlloch per als qui no han coincidit amb ell generacionalment.

L’acte va tindre moments per al record en la veu del poeta Daniel Arenas. Una vesprada per al record d’un artista local que ens ha deixat al poble d’Algemesí cartells anunciadors de les festes patronals que s’han convertit, amb el pas del temps, en autèntiques icones del folclor local.

Així ho contava Joan López a El Levante.

1 Comentari

  1. Daniel Arenas Martín

    Os felicito de nuevo por el trabajo bien hecho, bien diseñado, los comentarios justos. Esa es la elegancia.
    Un abrazo