La casa que als cantons fa màgia

Un any després, Aljub ha tornat a La Casa Cantonera, carregat de nous ritmes, noves lletres i noves melodies, però amb el mateix saber fer de sempre.

Aquesta vegada l’excusa va ser la presentació del seu últim disc, en minúscules, un disc que canta a les xicotetes alegries de cada dia, aquelles que passen gairebé sense que ens adonem i que, en realitat, donen sentit a la vida.

Durant més d’una hora, l’agrupació va transformar el corral de la Casa en un espai oníric: a les seductores melodies que ens transporten a altres temps s’hi van afegir les magnífiques il·lustracions de Francis Bartual i la cal·ligrafia d’aire aràbiga de Joan Paredes, ambdues projectades al rerefons i acompanyant les noves composicions del disc.

Si bé els nostres avantpassats utilitzaven els aljubs per emmagatzemar aigua, tan necessària per a la població, aquesta agrupació, que pren el nom de l’antiga construcció, també ens aporta el benestar de quelcom indispensable: la música i la reflexió sobre les petites subtileses diàries que ens aporten una felicitat autèntica.

El concert va començar de la mateixa manera que comença el disc, amb uns versos ben seductors escrits per Joansa Maravilla, que ens fan reflexionar sobre la vertadera importància de les coses: “Aquesta vida emprada/ aquest minúscul esborrany/ d’un temps que el cos transita/ tot vessat en un mirall” . De la mà de les seues composicions, la veu de vellut de Josep Pérez, el vent d’Andrés Belmonte i la corda de Alex Cesarini, vam viatjar per aquesta col·lecció d’anònims essencials, sense oblidar una reivindicació a les nostres muntanyes, “desfetes i trencades” i a l’equilibri que aporten quan les passegem fins el cim.

    

    

    

Tot plegat, una vesprada-nit inoblidable que ens va fer gaudir tot apropant-nos a l’essència de la vida.

Margarida C. Sanz

També vos deixem uns quants enllaços de les entrevistes i crítiques a diferents mitjans de comunicació:

Los sonidos del planeta azul

Mundo sinfonías – Rtve

Discópolis – Rtve

La caseta del plater

Noseviuresenserock.com

Mediterráneo – Rtve