Jo Jet i Maria Ribot

Divendres 2 de febrer a les 20h.

Jo Jet i Maria Ribot


Comencem l’any 2018 i, com a novetat, volem afegir a les nostres habituals temporades de primavera-estiu i de tardor, la pretemporada. Massa temps sense veuren’s, massa temps sense compartir moments únics… Quedem?


Hi ha oportunitats que no es poden deixar escapar, oportunitats que ens fan sentir vertaders afortunats. És per aquest motiu que fem l’esforç d’obrir les portes a Jo Jet i Maria Ribot, la senzillesa de les seues cançons aconsegueixen emocionar-nos i és que els seguidors del duet català de guitarra i veu destaquen la proximitat, la capacitat de transmetre i d’emocionar, així com el seu compromís amb el projecte i les persones que l’envolten.

02w.-(H)-Jo-Jet-i-Maria-Ribot-(foto-UNAI-MATEO)

Jo Jet i Maria Ribot exprimeixen tots els recursos fins a generar una autèntica seducció amb el públic. Un magnetisme que ve donat pel joc a veus, l’emoció transparent que destil·len les cançons, així com la seva forma planera, però poètica, de cantar les coses. Sumar aquesta capacitat de transmetre a un discurs transformador converteix al duet de Manresa en una proposta significativa per tots aquells que la viuen. El seu so independent, un format clàssic i un plantejament pop converteixen Jo Jet i Maria Ribot en una fórmula única arreu.

Amb l’emoció afegida de no saber si en aquesta ocasió engalanarem el corral, ens escalfarem apretadets al voltant de la llar o estrenarem la cambra com a nou escenari, ja que és l’oratge qui marcarà les nostres decisions, obrim la casa a un projecte que sembla dissenyat per a gaudir al màxim a la Cantonera. Una bonica sorpresa la qualitat, dolçor i professionalitat que ens han transmés des del principi aquesta parella, sense encara haver-nos vist ni tan sols coneixer-nos en persona; són eixes sensacions que van més enllà d’un grapat de correus electrònics.

Aprofitant que vénen al festival Hostes del Teatre del Raval de Gandia, organitzat per La Casa Calba -que tan magnífica feina estan realitzant i a qui des d’ací volem enviar la nostra més sincera admiració-, hem aconseguit convéncer-los perquè abans vinguen a deixar-nos tota la casa impregnada de la seu música. És per eixe motiu que, en aquesta ocasió, farem l’actuació divendres.

Vénen a presentar-nos  ‘Lliure o descansar’ que és el segon disc del duet manresà i que, a diferència de ‘Viatges i flors’ – un primer disc primaveral i lluminòs-, reflecteix la cara nocturna de la vida. En escoltar-lo s’hi senten els referents de Bon Iver, Sufjan Stevens, Fink o Jonsi. Al pair-lo se sent respirar i bategar l’espai, el duet cantant junt i la circumstància que envolta la gravació. És un disc honest i viu amb el que Jo Jet i Maria Ribot han explorat nous camins sonors tot mantenint la seva essència. Un so independent, un format clàssic i un plantejament pop: una fórmula única arreu.

La producció de Jordi Casadesús (Núria Graham, La Iaia, Pau Vallvé) ha estat assistida per Mau Boada (Esperit!, Les Aus) com a enginyer de so, una peça clau per fer parlar l’estudi improvisat al centre artístic Konvent de Cal Rosal. Un espai capital per l’escena artística del país que ha acollit la gravació, donant-li característiques úniques com cançons gravades amb quatre micròfons en una escala, bombos fets amb una porta, reverbs autàntiques de diverses sales o sons de l’entorn.

Una acurada edició d’aquest llibre cd, que no tan sols es queda amb el format del cd, la seua proposta artística va més enllà, creant cinèrcies creatives al voltant de la publicació del disc com a fet central, es desenvolupen diversos productes i accions relacionades tant en el terreny digital con el musical o en la participació artística dels públic. La seva missió última és de transformació, en promoure el creixement personal dels receptors. És un projecte auto-gestionat i liderat per Jo Jet i Maria Ribot, en coherència amb el seu ideari de transformació personal i creativa.

Com ja hem dit, una oportunitat única de sentir-se afortunat d’estar gaudint d’uns moments irrepetibles; d’altres vindran, però aquests ja no es repetiran… Vos ho perdreu?

Vos esperem, com sempre amb les portes obertes… i la llar encesa!