Jady Seck – Jornades al voltant d’Africa

Divendres 29 de maig

a les 19:30h

Algemesí celebra de nou les Jornades al voltant d’Àfrica, i dintre d’aquestes jornades, La Casa Cantonera engalana el seu corral a la cantant senegalesa Jady Seck, que ens deleitarà amb un espectacle de monòlegs i cançons, que de segur que inpregnaran la nostra paret de fragàncies africanes.

JADY SECK CARTELL

Nascuda a Dakar Senegal, Jady Seck prové d’una gran família d’artistes i griots (africans de l’ètnia dels Gawlo). Els Gawlo es dediquen especialment al Senegal a la música tradicional i es dediquen principalment a fer música amb la guitarra africana: el khalam.
Els Gawlo són precursors de la tradició oral dels contes i de les llegendes de l’Àfrica negra.
Jady és la cinquena filla d’una parella d’artistes. Creix al costat de la seva mare Cuomba Ndiaye, una gran cantant de música tradicional. Rep també l’educació artística del seu pare Laybamba Seck, autor, compositor, poeta i pintor.
Influenciada per la seva família de la qual han sortit els músics senegalesos més reconeguts actualment a nivell internacional, comença la seva carrera artística als quinze anys.

Cantant, guitarrista, compositora i ballarina, Jady Seck viu en un ambient totalment artístic. És realment el 1993 quan comença a tocar la guitarra acompanyada del seu pare i dels seus germans.
Després d’una rica formació musical a càrrec de les més reconegudes músiques tradicionals, dues de les seues germanes i una cosina germana seua, formen el grup Secksisters (les germanes Seck) que va ser el primer grup musical format per dones que hi va haver al Senegal. En tres anys, el grup es converteix en un dels grups més coneguts del Senegal.
El 1996, les Secksisters treuen el seu primer disc: Salarñikou (moviment frenètic) el disc que els porta a la fama a nivell nacional i que durant anys no ha parat de sonar a les FM de l’Àfrica occidental.
El 1998, el grup aconsegueix el seu primer contracte a l’estranger. Viatgen a Amsterdam (PARADISO) (Akhnaton) i a Anvers (cafè Awa) on l’èxit és rotund.

Actualment Jady Seck i les seves germanes viatgen a Espanya per a seguir desenvolupant la seva carrera musical. Trien seguir la seua carrera en solitari i és quan Jady es dóna a conèixer a Espanya, en primer lloc a les Illes Balears i després es trasllada a València. És ací, a València, on més que cantar, Jady “encanta” a la gent amb la seva música fusió afro, la seua bella veu i la seua elegant manera d’interpretar tot el que porta dins.

Un privilegi poder conéixer, veure i escoltar el cor bategant de Jady Seck, d’Àfrica.

cartell-Jornades-Àfrica-2015

Vos esperem, com sempre amb les portes obertes!