Infants i criança

reunió de criança a la Casa Cantonera

Reunió del grup criança a la Casa Cantonera

Una criança, en portugués, fa referència a una persona en la seua primera etapa vital, etapa bàsica per al desenvolupament posterior. La paraula catalana infant, en canvi, té l’arrel en la paraula llatina infans que, a més de “xicotet”, significava “aquell que no parla”. Que un infant no haja adquirit encara la paraula com a mitjà expressiu no significa que siga incapaç d’entendre res d’allò que se li està dient i, a més, per a l’expressió de sentiments moltes vegades no ens calen les paraules.

Per a nosaltres, criança és un grup de mares i pares preocupats per l’educació dels nostres fills i filles i entenem l’ensenyament no només com un compromís, sinó també com una forma d’intervenció en el món.

En l’última reunió que hem tingut, Lorena, coordinadora d’aquesta sessió, ens va preparar una dinàmica per tal de millorar la comunicació amb els nostres fills, tant des de la vessant de l’expressió de sentiments com des de la vessant de la colaboració.

La Casa Cantonera, que també es troba en la seua primera etapa vital, ha estat el nostre lloc de reunió en aquesta ocasió i és per aquesta raó que volem compartir amb vosaltres algunes de les imatges de la trobada.

Ens retrobem en uns dies!

3 Comentaris

 1. Ricard

  Hola amic simplement volia donar-vos l’enhorabona per tenir l’interés, ganes, temps i dedicació a voler gaudir i aprofitar la CRIANÇA dels vostres fills/es per a fer unes reflexions del dia a dia, que és on està l’ós de la molla i on incidim molt i molt bé a l’educació dels infants. Un abraç i molts d’ànims.

  Des de de la meua feina de mestres d’infantil s’observa que la dinàmica a la societat no és aquesta, hi ha families a qui els fills/es els estorben en el seu quefer diari…

  Us anime a seguir endavant, si necessiteu res, estic a la vostra disposició.

 2. kirikú

  Aquest grup continua funcionant? Continua organitzant xarrades, etc? I s’ajunteu a la Casa Cantonera? Informeu-me, per favor.

 3. Hola amic simplement volia donar-vos l’enhorabona per tenir l’interés, ganes, temps i dedicació a voler gaudir i aprofitar la CRIANÇA dels vostres fills/es per a fer unes reflexions del dia a dia, que és on està l’ós de la molla i on incidim molt i molt bé a l’educació dels infants. Un abraç i molts d’ànims.

  Des de de la meua feina de mestres d’infantil s’observa que la dinàmica a la societat no és aquesta, hi ha families a qui els fills/es els estorben en el seu quefer diari…

  Us anime a seguir endavant, si necessiteu res, estic a la vostra disposició.