Humor salvatge i desvergonyit

El passat dissabte 13 de novembre Xana Teatre va presentar a la Casa Cantonera el seu nou espectacle El vuelo del moscardón (o la mariquita), un conte per a adults escrit en vers i ambientat en l’època medieval. L’argument principal de l’obra radica en què sempre ens enamorem d’aquell que no ens correspon o simplement d’aquell de qui no hem d’enamorar-nos. Dos actors interpreten sis estrambòtics personatges que van apareixent al llarg de l’espectacle.


+fotos
Aquesta inclassificable i magistral obra de teatre dirigida per Xavi Navarro comptava amb dos únics actors: Vicent Castell i el mateix Xavi Navarro, també autors de la dramatúrgia, els quals ens van oferir el bo i millor de les seues capacitats interpretatives. Amb una escenografia i atrezzo bàsics de Lorena Comín, els intèrprets van captivar el públic de la màgica casa, acostumat a propostes artístiques intel·ligents i diferents.
El fil conductor de l’obra era un humor gamberro. desballestat, irreverent, iconoclasta, salvatge i desvergonyit que criticava amb una creativitat desmesurada tot el que es pot criticar i més dels diferents estaments de la societat.
Un espectacle sorprenent carregat d’enginy que va demostrar l’excel·lència de dos actors còmics de gran volada. Irrepetible, diferent a tot i terriblement captivador, el ritme delirant de la peça teatral rebentava totes les estructures i instaurava un desordre imperant que trencava les nostres perspectives.
I és que sempre és gratificant retrobar-nos amb l’humor més elemental, a través d’unes interpretacions esperpèntiques dels aspectes més bàsics i quotidians de la vida.
D’aquesta manera, la Casa Cantonera afegeix una interessant aportació al seu cada vegada més ric trajecte vital, on cada vegada l’aposta d’originalitat és més elevada. Un terratrèmol de rialles va omplir l’agosarat i arriscat espai que ens allibera dels més endarrerits prejudicis i deixa entreveure un aire de renovada llibertat.

Vicent Nàcher