Hotel Paraiso

El proper 2 juliol a les 22:00h, el nou projecte d’Òscar Briz i Cristina Blasco visitarà el pati de la nostra casa amb un espectacle sense precedents. Hotel Paraiso surt de la col·laboració de dos artistes de llarg recorregut. Una obra complexa que no limita la seua representació a un concert a l’ús, tal i com podríem imaginar, sinó que la parella d’ intèrprets construeixen un escenari al voltant de monòlegs i composicions d’Òscar, a més del tema “En las calles de allá atrás” de Màrius Asensi. Amb aquestos monòlegs i cançons, la parella d’intèrprets ens ajuda a posar-nos en la pell del personatge protagonista, Victòria, a qui dóna vida Cristina, la via utilitzada per Òscar per a interpretar el pensar d’una dona, sent així l’alter ego femení del cantautor de l’Alcúdia. Hotel Paraiso és un escenari d’encontres, d’amors i desamors, de soledat i malenconia, de la nocturnitat de l’ànima d’una dona que llisca suaument per l’Hotel Paraiso, però amb una gran força que intenta alçar el cap per a agafar-se a l’última espurna d’esperança que pugui quedar al seu voltant en la realitat que l’ envolta. La musica xucla de l’essència del bolero en temes com “Hotel Paraiso” i el tango en “El Tren de la Pasión”, amb un eclecticisme que l’apropa i barreja de vegades amb ambients brasilers com en el tema “Sé” i d’altres amb un estil cabareter que com “En Horas Bajas” treu el cap la dissonància d’eixes hores d’un club nocturn en les que el fum i l’alcohol impregnen l’aire que respires. En definitiva i a grans trets, diguem que aquesta conjunció de talents dóna com a resultat la fusió de la cançó d’autor d’Òscar amb el latin-jazz de boleros i tangos de Cristina.

De Cristina podria destacar-se una carrera on ha format part d’importants grups emmarcats dins del nou jazz dels últims anys, com Dona´m jazz, Big Band Sedajazz, Sonora Latina, Nova Dixieland Band Bolerando, Railes Blues, The Tone Wheels Blues, etc…. Participa habitualment en festivals de jazz, gires de concerts i clubs en tot el territori espanyol. Ha compartit cartell amb importants artistes com Celia Cruz, Arturo Sandoval, Joao Bosco, Chano Dominguez o Mayte Martin. Considerada com a una de les veus més importants del blues i el jazz de tot l’estat espanyol, i amb grans treballs en solitari editats amb el seu grup, com “La vida és un somni” i “Músiques del Carme”.

D’Òscar Briz podríem dir que ha tocat tots els pals, des del rock obscur dels 80 amb Coda, passant pel reconegut pop-rock Banderas de Mayo, The Beat Dealers, el periple australià amb The Whitlams amb els que aconseguiren batre records de vendes, i una carrera en solitari a la que pocs premis li falten per guanyar, amb treballs com “Pur desig”, “Identitat Aliena”, “Quart Creixent” i “Asincronia”. A més, davant la imminent eixida al mercat del seu proper treball en solitari, està creant-se una gran expectació als mitjans especialitzats, que de segur seran testimonis d’un nou triomf del cantautor.

Esperem que aquest espectacle no siga un fet puntual i ens porte en un futur altres projectes de la qualitat que, sense dubte, atresoren tots dos.