Homenatge a dos homenots de la Ribera: Bausset i Sarrió.

Dimecres 17 d’octubre
a les 19:30h.

Un any més, la Nova Muixeranga d’Algemesí organitza les Jornades Culturals “Muixerola” obertes a tota la gent i a totes les edats, una setmana carregada d’activitats: teatre, jocs populars, concursos, entrega de premis, tallers i activitats esportives.

Enguany el corral de la casa ha estat el lloc triat per L’Ullal Cultural per homenatjar dos homenots de la Ribera: Bausset i Sarrió. Hi intervendrà Santi Vallés, especialista en l’obra de Bausset, i Vicent Niclòs glossarà la biografia d’Eduard Sarrió, un altre valencianiste algemesinenc.

A continuació vos informem de tota la programació de la MUIXEROLA 2012:

Durant 5 dies podrem gaudir de diverses activitats lúdicoculturals que tindran com a plat fort un correfoc a càrrec  dels Dimonis de Campanar de València. La nit i el foc prendran els carrers d’Algemesí la nit del 19 d’octubre, tot al ritme de l’Escola de Tabal i Dolçaina i de Trabukatu.

Dissabte 20 d’octubre, a la plaça Major, el pic i maneta, el xavo negre o la corda acompanyaran l’Associació de Jubilats amb uns tallers de jocs populars, mitjançant els quals ensenyaran els més menuts allò que jugaven els nostres majors temps ençà. Per la vesprada, el gran Dani Miquel, amb el seu treball Més Musiqueries, actuarà al Teatre Municipal. I diumenge, recordarem aquella pantanada del 82, en el seu 30 anivesari, durant la marxa senderista remuntant pel Magre. Un passeig de 15 km per gaudir, amb el CAMA, dels pocs espais naturals verge que queden en el nostre entorn.  I tot açò, a més a més, acompanyat amb les pintures de Xavi Ferragut, dels poemes d’Alba Camarasa o el lliurament del premi de fotografia de torres humanes, ball al carrer, sopars populars i de les ganes de seguir sumant més associacions els propers anys.