Gener – Oh germanes!

Dissabte 29 d’octubre / 19:30h /


“Digues per què / hui els meus versos / travessen els fulls / mare de totes les coses ocultes als ulls / dóna’m la mà / caminem amb la lluna”


No ens cansem de dir que el nostre corral és un corral de privilegiats: privilegiats per viure moments únics, privilegiats per viure’ls de tan a prop, privilegiats per poder assaborir el caliu de les melodies que allà s’hi interpreten i, en aquest cas, privilegiats per ser dels primers en poder gaudir de Oh germanes! el nou disc dels estimats Gener. Així és que obrim de nou les portes  a Carles Chiner, Pasqual Rodrigo, Enric Alepuz, Vicent Todolí i César Castillo, que tornaran a La Casa per a presentar-nos aquest nou treball.

La primavera de 2015 vam tindre la sort de gaudir d’El temps de llop, la sort de gaudir d’un grup que començava a enlairar, d’escoltar una formació que, tot i trobar-se a les beceroles, als pocs mesos va rebre dos premis als X Premis Ovidi Montllor: millor disc pop i millor cançó  amb Contrallum“. Cal dir que aquell concert tan meravellós encara resona a dins nostre.

Actualment Gener ja no necessita presentació: és una de les bandes de pop-rock valencianes amb més projecció en el panorama musical actual. Una banda creativa que no es deixa arrossegar pels sons que imposen les modes del moment.

Carles Chiner, alma mater i fundador del grup, ha sabut crear un so amb un segell personal, producte de la barreja intel·ligent de diferents gèneres musicals d’arrel anglosaxona, i els fa confluir en cançons pop. A més de bon músic i compositor, és un cantant amb una veu personal, educada i amb una gran potència i  riquesa.

gener_belen-segarra2Oh germanes! (Mésdemil, 2016) representa un salt evolutiu de la banda, que s’aboca cap a noves vies sòniques. Si a El temps del llop (Mésdemil, 2014) la banda del riu sec jugava amb elements del blues i les músiques d’arrel per tal de crear melodies pop amb flaire mediterrània, en aquest nou treball fan un salt qualitatiu, creixen junts i reinventen el seu so explorant nous territoris. Nous territoris que els fan passar els temes pel filtre del soul i la psicodèlia, per tal de refermar la contundència de les seues harmonies vocals; i tot açò sense renunciar a l’esperit d’immediatesa pop.

L’àlbum, enregistrat en directe als estudis de Paco Loco al Puerto de Santa Maria (Cádiz), vol ser un homenatge i una reivindicació del vessant receptiu de la humanitat, alhora que una porga de consciència dels mals endèmics de la masculinitat més tossuda. Les diferències psicològiques entre homes i dones, l’eterna lluita de sexes, l’arraconament i el sotmetiment de la feminitat, la imposició de la masculinitat social, etc., són els temes al voltant dels quals gira de manera obsessiva aquest disc-collage, en què també s’hi troben referències a la prosa de Ray Bradbury, als versos de Sylvia Plath o a la música de Nina Simone. El disc conté 11 cançons inèdites composades per Carles Chiner i arranjades conjuntament amb la resta del grup. La col·laboració del grup teatral Las Reinas Magas (Maria José Peris, Ana Conca, Paloma Chiner i Marta Chiner) a la secció de cors reforça l’aspecte conceptual de l’obra, i al mateix temps aporta les pinzellades necessàries del soul més clàssic.

portada_gener_oh_germanes_printq2La portada, una fotografia-collage creada per l’artista Alberto Beltrán, reuneix una cinquantena de figures femenines de la cultura popular, de la mitologia clàssica i de la mitologia particular i personal dels membres del grup, incloent-hi a les seues germanes, mares i estimades.

Vos esperem, com sempre, amb les portes obertes!

2 Comentaris

  1. Arturo

    Meravellós! Quines ganes d’escoltar-los! On podem aconseguir les entrades? Quin és el preu? Gràcies!

    • admin

      Hola Arturo! l’entrada al corral de la casa és gratuïta. Al final del concert podràs fer una donació als músics o comprar un disc per ajudar a que seguisquen fent la seua música. Això sí, no vingues tard que et quedaràs sense cadira 😉