Gener – El temps del llop

Dissabte 23 de maig

a les 20h.

Presentació del disc de Gener “El temps del llop”.

generdisc

Afortunats ens sentim quan grups com Gener trien el nostre corral, privilegiats de poder gaudir de les lletres i la sensibilitat del seu primer disc “El temps del llop” i emocionats de veure com la música en valencià aconsegueix fites extraordinàries. Ens agrada escoltar música en valencià que es deixa influir per melodies i instruments que associem a altres cultures i indrets llunyans; en el cas de Gener, precisament eixa fusió aconsegueix una força que et transporta i et fa passejar pel country-rock, el pop, jocs de guitarra slide, balades, psicodèlia…

L’òpera prima de Gener, El Temps del Llop, suposa un bufit d’aire renovador en l’actual panorama musical en català. Acostant a la sensibilitat mediterrània influències tan diverses com Jeff Buckley, Grizzly Bear, Fleet Foxes, Feist o Elliott Smith, Gener es presenta com una proposta d’autor en clau valenciana, personal i moderna. En ella, conflueixen la música d’arrel americana, la cançó mediterrània, el pop somniador i sofisticat i la ràbia de l’esperit punk. Dins d’este eclèctic mapa de coordenades, les onze cançons d’ El Temps del Llop ens obliguen a emprendre un viatge a través de la valentia i la covardia, l’esperança i la desesperació, l’amor i la mort, la lluita i la ressignació. Un acte de migració espiritual, un intent de mudar la dolorida pell valenciana -insensibil·litzada ja a base de colps i morats- per una nova pell més sensible.

Carles Chiner amb Gener ha conseguit combinar molts i molts ingredients per a pensar en què estem davant d’una obra d’alçada. Un nou descobriment per a molts cantoners i cantoneres, que ja em gaudit del l’encertat descobrir de Donallop, ara vos convidem a deixar-vos asombrar de nou. Reserveu un badallet en la vostra prestatgeria per a un disc intel·ligent, anímic, ample de mires i idoni per a emprendre un llarg viatge per carretera.

Vos esperem, com sempre amb les portes obertes!