Gener – Cante el cos elèctric

Dissabte 4 de maig a les 19.30h


Sí, és veritat. Sí és real, perquè ens ho van deixar signat: “tornarem sempre!” i, com a gent de paraula que són, cada projecte nou els Gener tornen al nostre petit corral. Fortuna, privilegi, màgia,… busqueu i col·loqueu el substantiu que vulgueu, però poder estar tan a prop d’una banda com Gener i gaudir d’ells i de la seua música a menys d’un metre de distància, nosaltres no trobem com qualificar-ho. Tan sols podem callar i gaudir!


Hui per hui Gener ja no necessita presentació: és una de les bandes de pop-rock valencianes amb més projecció en el panorama musical actual. Un grup que té una personalitat i una presència única i un estil amb una sonoritat i una particularitat abrumadora. Així és, obrim de nou les portes a Carles Chiner, Pasqual Rodrigo, Enric Alepuz, Vicent Todolí i César Castillo, que tornaran a La Casa per a presentar-nos aquest nou treball, ‘Cante el cos elèctric’ (Riu sec), títol pres del poema de Walt Whitman, I sing the body electric, un particular collage de dotze cançons sobre les relacions humanes en l’era de la hiperconnectivitat. La premissa de l’àlbum és que, mentre la tecnologia ha multiplicat de forma exponencial els nostres contactes, potser l’ésser humà es troba més sol que mai. En aquest context, les cançons suposen fragments de la línia de temps d’una xarxa social on conviuen les revelacions més essencials i personals amb els elements més banals i repetitius. El quintet valencià ha conjugat el pop, el soul, el rock i la psicodèlia per a retratar la solitud en un món hiperconnectat.

Ja tinguérem el privilegi de descobrir al maig del 2015 la banda Gener, que venia per primera vegada amb El temps del llop (Mésdemil, 2014) i que els va posar en la primera línia de l’escena musical valenciana amb dos premis als X Premis Ovidi Montllor: millor disc pop i millor cançó amb Contrallum“. A l’octubre de 2016, la segona vegada, estrenaren Oh, germanes! (Mésdemil, 2016) un disc avalat per crítica i pel públic, que va aconseguir projectar-los als millors escenaris estatals (Vida Festival, FIB, Festival de les Arts…). És amb eixe treball que van aconseguir dos premis als XI Premis Ovidi Montllor de les quatre possibles: millor disc de pop i millor producció musical. Ara Gener torna a la càrrega amb un tercer disc vibrant; enregistrat de nou als estudis de Paco Loco, ‘Cante el cos elèctric’ és un nou treball que de segur que els portarà grans alegries.

Aquesta actuació clausura les VII Jornades Josep Marco que un any més organitza l’Ullal Cultural d’Algemesí i amb les quals La Casa Cantonera hi col·labora.

Vos hi esperem, com sempre, amb les portes obertes!

I apunteu a l’agenda:
La Rosa als llavis / Elsa Tronchoni i Tomàs de los Santos – 10 de maig (divendres)
Òscar Briz / El soroll del nostre pas – 1 de juny
Joe Pask / Salt – 8 de juny
Mr. Paimor / La segunda vuelta – 22 de juny