Expedició al Mont Logan – 5.959m

Dissabte 17 setembre a les 19,30h

PROJECCIÓ – XERRADA

El passat 1 de juny, a les 17.45h (hora canadenca), el cantoner, membre del CAMA i muntanyer Joanma Romero junt a Javier Botella i Jabier Zeberio, alcançaren el cim del Mont Logan (5.959m), la muntanya més alta del Canadà i segona de Nordamèrica, per darrere del Denali. Una proesa que, a més, sembla ser la primera expedició espanyola en fer cim.

Tots tres vénen a contar-nos la seua experiència i a apropar-nos a la blanca i gelada immensitat d’aquest paratge tan hostil.

El Mont Logan forma part de les muntanyes de la serralada de Sant Elias i es troba en el sector sud-occidental del Territori del Yukón, al costat de la frontera amb l’estat d’Alaska. És part del parc i reserva nacional on es troba l’immens llac Kluane. Es creu que la muntanya Logan té la circumferència de base més gran de qualsevol muntanya no volcànica de la Terra, cosa que forma un massís que té onze pics per damunt dels 5.000 metres.​

Les temperatures són extremadament fredes. En l’altiplà de 5.000 metres, la temperatura de l’aire està al voltant dels -45 °C a l’hivern i aconsegueix quasi sota zero a l’estiu, amb una temperatura mitjana per a tot l’any al voltant de -27 °C.

Vos hi esperem, com sempre, amb les portes obertes!