Els incendis de l’ànima – Vicent Nàcher

Divendres 30 de juny a les 19:30h


Ens acomiadem d’aquesta temporada primavera-estiu tot obrint les portes de nou a un cantoner incondicional, molt estimat per totes i tots, artistes i públic general: el poeta, amic i veí d’Algemesí Vicent Nàcher.


Nàcher ens presentarà el seu huité recull de poemes Els incendis de l’ànima (Editorial Neopàtria). Aquest nou poemari és un obra intimista, amb una intensa introspecció i una reflexió sobre la literatura i l’ofici d’escriure. El poeta parla a cau d’orella al lector, en un to de confessió en uns poemes crítics amb el món actual. D’aquesta manera, trobem un ampli ventall de temes amb una forta aposta per la veritat. És un treball  optimista, amb un llenguatge senzill i directe sense massa pirotècnia verbal, fàcil de llegir i assequible a tothom. També cal remarcar que aquest és un llibre de maduresa, que ve després d’Alehop (2013) i Les flors que creixen als marges (2015), en el qual trobem molts referents del poeta. Ara cal que vosaltres, lectores i lectors, llegiu aquests poemes amb la mateixa passió amb la qual l’autor els ha escrits.

portada Els incendis de l'ànima

Vicent Nàcher (Algemesí, 1967) és llicenciat en filologia i professor de llengua i literatura. Com a poeta ha publicat Primavera de cartons (1994), guanyador del Premi Vila de Perpinyà Modest Sabaté de 1988, Desig o llibre dels abismes (1997), guardonat amb el XX Premi de Poesia Marià Manent de Premià de Dalt de 1996, La sang dels dies (1998), finalista del Premi de Poesia Amadeu Oller de Barcelona de 1994, i Jardí públic (2008), publicat a Brosquil Edicions, Un entre tants (2010) i Alehop! (2013) i Les flors que creixen als margens (2015). Ha estat antologat també en 6 poetes 94. Antologia (1994), Poesia Noranta (1997) i 21 poetes del XXI, una antologia dels joves poetes catalans (2001).

Vos esperem, com sempre, amb les portes ben obertes!