Donallop – Veus que vius

Divendres 11 d’abril

a les 20h.

Sí, heu llegit bé, de manera extraordinària obrirem les portes de La Casa un divendres per tal d’acollir un concert que us recomanem no perdre-vos; perquè pensem que no hi ha millor manera d’encetar un cap de setmana pre-pasqüer que gaudint d’uns sons que ens arriben de ses Illes.

Vinga, animeu-vos i aguardeu forces aquesta setmana per tal d’assaborir el concert que us tenim preparat al final d’aquesta!

Guaiteu una estona al món de DONALLOP.

DONALLOP és el grup de música mallorquí que conformen Pere Antoni Bestard i Joana Maria Pol. S’uniren l’estiu de 2009 per crear un repertori de versions amb la intenció de tocar i fer concerts en directe. Cinc anys després i una vegada han consolidat el projecte, el grup ha elaborat un repertori de cançons pròpies, així com també una forma característica de dur a terme els seus concerts, familiars, propers i sincers. Compten amb l’ambició de projectar la seva música internacionalment i, en aquest afany, han fet de la música la seua forma de vida.

0002012342_20El seu primer EP “Veus que vius” (autoeditat 2013) fou presentat al Cine Ciutat de Palma. Quatre cançons pròpies que vénen a mostrar la part més íntima i sincera del grup. Gravat per ells mateixos a Moscari durant la primavera de 2013, mesclat amb l’ajuda de Dan Zelisko i masteritzat als estudis Can Puc per Enric Hernaiz. Col·laboren Biel Font al contrabaix a la cançó “Blanca” i Pere Ripoll a l’harmònium a la cançó “Vals”.

“Veus que vius” conté quatre talls que mostren la personalitat del grup marcada per la senzillesa. Instrumentació reduïda guitarres, petits teclats, i alguna percusió menor. Domina el gust per allò vocal, la conjugació d’una veu masculina i una altra femenina per cercar els aspectes més humans i emotius dels espectadors i oients. Cerquen arribar a les parts més sensibles de l’ànima, en un món on la capacitat d’escoltar i observar les sensacions que ens provoca la música es troba minada per la inmediatesa i caducitat del temps actual. Les cançons de DONALLOP contenen melodies que volen quedar-se i envellir com ho fan les oliveres mallorquines, amb l’elegància i la bellesa de la natura.

 

Amb les paraules del periosdista musical Joan Cabot, redactor de la revista electrònica 40putes i també col·laborador a la revista Mondo Sonoro:

“Així que ho diré ràpid i directament: el-debut-de-Donallop-és-un-disc-preciós-ple-de-melodies-realment-emocionants-i-delicades-que-parlen-de-coses-mundanes-com-si-cada-alè-de-vida-fos-un-bocí-de-confit. Les veus combinades de Joana Pol i Pere Bestard funcionen en sincronia, complementàriament, com si fossin la clovella del mateix fruit, i temes com “Globus aerostàtics” i “Blanca”, una cançó que parla d’ones de mar i barques plàcides i coses d’aquestes, provoquen en mi un apocament semimenstrual que mai, repetesc mai, no admetré en públic. Amb una saudade pròpia de la bossa, una finor pròpia del jazz i un deix folk que els fa estar tocant de peus a terra, Donallop han aconseguit captivar una part de mi que no sabia que existia o, més ben dit, fins ara només havia admès que existís quan mirava vídeos de moixets per internet.”

DONALLOP1_W

El 2013 la banda ha dut a terme més d’una cinquantena d’actuacions, preparant i enregistrant aquest treball i produïnt un nou espectacle més elèctric i experimental que s’anomena DONALLOP. Després de vàries sortides de Mallorca durant la tardor; cal destacar el concert al Festival Noise Off a Madrid, una visita a Barcelona per fer-hi un concert durant les festes de la Mercè i el concert que els dugué al Blue Bar de Formentera el darrer 18 d’octubre; DONALLOP ha preparat una gira de presentació del seu treball, la “Gira Veus Que Vius”.

Durant el mes de novembre tingueren les primeres actuacions de la gira arreu de l’illa. El primer concert de presentació va ser al Cine Ciutat (antic Renoir) a Palma.

La gran sorpresa de l’any de DONALLOP és que la continuació de la “Gira Veus que Vius” els durà a  Catalunya, França i Itàlia. D’una manera totalment autogestionada han aconseguit concerts a ciutats importants,com ara Barcelona, Girona, Burdeus, Marsella o Gènova.

Gira-Costa-Est-LQ_W

La promesa d’internacionalitzar-se s’ha dut a terme finalment. De cara a l’any 2014 preveuen que la seva gira els duga a la resta l’Estat Espanyol. Per altra banda començaran a preparar el seu llarga durada que volen enregistrar l’estiu de 2014 al Canadà, al Quebec, un lloc de trobada que com a Mallorca s’hi mesclen llengües, cultures i músiques diferents. Una nova aventura de les moltes que DONALLOP té en ment.

Vinga, animeu-vos i aguardeu forces aquesta setmana per tal d’assaborir el concert que us tenim preparat al final d’aquesta!

1 Comentari

 1. Ximo

  Quin agradable descobriment ahir al capvespre a la Casa Cantonera!
  Joanra ens avançà en la presentació la bona sensació que els havien transmés en la comunicació que havien intercanviat abans de vindre.
  La Casa estava, malgrat l’amenaça pluvial, esplendorosa, aromàtica, càlida i pròxima, com el públic tan fidel i receptiu que s’hi aplega a cada cita i DONALLOP ens va seduir des de la primera peça fins l’última. En anglés o en mallorquí, tant se val! Harmonies perllongades amb una veu que ho omplia tot. Contalles de monges que respecten l’ORA (et labora), turistes afincats, ciclistes suïcides, setembres xiubapxiubaps, valsos esparsos, incompatibilitats felices, digeribles incomplensibles, pous claustrofòbics amb tot d’efectes de trons i gotes de pluja, prodigiós acompanyament de percussió en caure damunt el plàstic que arrecerava s’escenari i que de quan en quan desaiguava sobtadament per a l’esclat de goig de la mainada de la primera fila.
  Donallop es troben a gust així, en l’acústic, amb el so al natural i sentint pròxim l’alè del públic. Evidentment, si alguna cosa caracteritza les actuacions en aquest modest i acurat local és això, i ahir Donallop es van sentir com a sa casa, deixant anar els seus dots i enlairant-nos a nosaltres també.
  “To be alone with you”.
  Més que mai, ahir “La casa” era “Sa casa”.
  Per molts cants, llarga vida a Donallop!