Donallop //// Cara a cara 2.0

Dissabte 9 d’abril a les 19’00h

Sempre que ens visiten els amics Joana Pol i Pere Bestard fan que la temporada siga especial. En aquest cas, tal com podem imaginar-nos, serà més especial encara, perquè ens retrobarem amb artistes que ens han visitat d’altres vegades, però que ja fa dos anys que no hem pogut vore en concert íntim. Obrir la cantonera a DONALLOP és un privilegi, sentir de prop la màgia que generen ens fa entendre que la vida paga la pena (malgré tout)

El 19 de març de 2020 era la data en què venien a presentar-nos el seu treball Crisàlide. No fou possible i, dos anys després, vénen a presentar-nos l’EP Cara a cara enregistrat als estudis del seu productor, Paco Loco, a El Puerto de Santa Maria (Cadis).

Aquestes quatre cançons són una continuació del camí que van emprendre en el seu darrer i premonitori treball físic. El minimalisme pop, la sensualitat, la profunditat i l’atmosfera es fan acompanyar de textos carregats de prosa poètica. Enregistrat en format de power trio s’endinsen una mica més en el terreny dels sintetitzadors, els ritmes de l’slowcore i el dreampop més primigeni. El groove de la banda és lent però avança de manera inexorable, amb passes fermes i segures carregades de bellesa. 

Un riu que travessa diferents paisatges per acabar a un mar de temàtiques atrevides com són la idea del suïcidi (“Una llum”), la transsexualitat o l’emergència climàtica (“Paris to Helena”), fet amb la delicadesa i l’elegància que caracteritza la seva obra. Un treball curt que els permet mostrar-se novament sense perdre de vista un futur carregat de cançons i quilòmetres per recórrer. 

Estem segurs que no vos deixaran indiferents, que el viatge serà innoblidable i que, una vegada més, ens sentirem afortunats de poder gaudir a tants pocs centímetres de la música que brolla d’aquesta parella d’artistes, Donallop. No deixeu passar aquesta oportunitat!

vídeo: “Tresors i tones” 

DONALLOP són Pere Bestard i Joana Pol, el 2013 editen l’EP de folk Veus que vius, i fan la seva primera gira internacional. Han editat #Milestones (2014), Misteris de sa vida (2016) i Crisàlide (2019), fins arribar al dreampop de Cara a cara (Plas Plas 2021). Han dut a terme vuit gires seguides presentant els seus treballs i actuant a Regne Unit, França, Itàlia i Xile, a banda de tot el territori de parla catalana en festivals com Festival Hostes (2020), Guitar BCN (2019), Festival Jardins de Pedralbes obrint per Angus & Julia Stone (2018), Primavera Sound (2017). 

Vos hi esperem, com sempre amb les portes obertes!