Coito Imposible Xana Teatre

El passat dia 4 de Juny assistirem a la Casa Cantonera a la representació de l’espectacle “Coito imposible” per la companyia Xana Teatre. Val a dir d’entrada que ja coneixíem a Xana Teatre, en aquest mateix corral de la Casa representaren l’any passat amb “El vuelo del moscardón”.
Xavi Navarro és el director i al mateix temps actor junt amb Myriam Garcés de “Coito imposible”, com diu el programa a la web de la Casa Cantonera es tracta d’una comèdia de situació, lleugera, fresca i irresistible; jo afegiria irreverent, sense limitacions i molt amena que de segur no deixà a ningú indiferent. Distintes històries al voltant del sexe i el món de la parella serveixen als actors per anar trencant, amb la complicitat del públic, tota una serie de prejudicis i tabús que envolten, al menys per a la gent de la meu generació nascuts als anys 50, tot allò relacionat amb el sexe i el seu plaer.

Des de l´ inici de l’obra el públic assistent segueix pas a pas i amb molta atenció les distintes històries, on van intercalan-se les cançons amb els balls, tot a un ritme frenètic fins aplegar a la intervenció del públic que com no podia ser d’altra manera son elegits al “atzar”. A mi em triarem per al paper de “granito”, al costat el que representava a “mármol” era un xic de vint i tants anys amb un cos “danone” d´acord amb la seu edat i el gimnàs. M’estalviaré de donar-vos els detalls respecte a “granito”. Tots quatre acabarem ballant la comba al ritme de les palmes del públic.

Cal dir per a qui no ho conega que a la Casa Cantonera la distancia entre l´escenari i la primera fila del pati de butaques es com a molt de 50 centímetres, per lo que resulta impossible no sentir fins i tot l’alè i la suor dels actors a la cara, donant-li allò que ara es diu molt sovint “un valor afegit” a la representació.

Per acabar em permetreu que us faça dues recomanacions. La primera quan tingau ocasió aneu a veure una representació de Xana Teatre, de segur que no se’n penedireu. I la segona no deixeu de visitar la Casa Cantonera un espai de llibertat, creatiu, multi cultural i multi disciplinar que gestionen amb gran acert els amics Joanra i Joanma juntament amb les seus companyes i la resta de la colla d´amics.

Salvador Sanchis