Carles Pastor i onze poetes valencians

Dissabte 16 de Juliol
a les 20h., a les 20h.

Carles Pastor ens presentarà
el seu disc “Els Ulls de Bob”
on fica música a onze poetes
valencians contemporanis.

Carles Pastor, en el seu tercer treball discogràfic, Els Ulls de Bob ha decidit fer una aposta de risc. I l’envit no és sols musical, sinó que inclou aspectes de la mateixa estètica del producte, el disseny de la funda ha estat a càrrec de l’artista i músic Jordi Albinyana i de Joane Garcia, i cada exemplar ha estat serigrafiat a mà de tal manera que cada cedé és original i diferent als altres (Premi Ovidi al millor disseny). El que realment convertix en un risc tot el treball és que un músic provinent de l’esfera del rock and roll ha decidit acostar-se a la poesia valenciana contemporània i confeccionar amb saviesa una mostra de poesia, sobre la qual amb destresa i ofici ha sabut buscar l’ànima als poemes, dotar-los d’una melodia i d’un batec musical, i convertir-los en cançons.

El músic durant un temps féu de lector d’onze poetes valencians de diverses generacions i ho féu sense voluntat crítica d’estudi, ni buscant els grans noms, encara que sí que hi ha alguns dels més importants en la poesia valenciana del darrer mig segle, com és el cas de Jaume Pérez Muntaner, Teresa Pascual o Ramon Guillem, com tampoc no ha buscat una certa paritat, hi ha poetesses com Encarna Sant Celoni, Isabel Robles o Maria Fullana, i encara menys buscava representació territorial: majoritàriament són autors nascuts i residents a València i la seua comarca, com ara Enric Monfort, Eusebi Morales, Berna Blanch, Manel Alonso o Francesc Mompó.
El disc recull tretze temes amb ritmes que van del pop-rock al blues, passant per la balada i el rock clàssic, només Francesc Mompó repetix amb tres poemes, que a més són inèdits, Juliol, A Mercè del temps i A Guillem Agulló.

how to make a gif

Ha estat gravat als estudis Xaloc de l’Olleria i produït pel mateix Carles Pastor i Pere Rodenas, hi han participat músics com ara Juanjo Blanco, Paco Lucas, Zabalo Borràs, Javier Cabrera, Jorge Bautista, i s’ha comptat amb la col·laboració especial de Miquel Gil, que canta amb Pastor a duet un parell de temes, la preciosa balada pop A Mercè del temps i Dona (poema de qui signa aquest article i que es troba satisfet i content del treball realitzat per aquests magnífics músics).

De l’envit, Carles Pastor ha eixit reforçat com a escriptor de cançons i com a músic i intèrpret. És un treball on l’oient no tan sols descobrirà una mostra petita de la poesia que s’està fent al País Valencià, sinó que trobarà un pomell de cançons que l’atraparan d’una manera o altra, ja siga pel seu ritme juganer, o bé per l’atmosfera que crea i el missatge contundent que transmet.
En resum un treball i un músic que paguen la pena tindre presents, tant a través de la gravació com en directe.

Manel Alonso
(Autor de llibres infantils i contes, i poeta valencià, X Premi de Narrativa Infantil Empar de Lanuza i X Premi Samaruc atorgat per l’Associació de Bibliotecaris Valencians per la seva obra Caram, quina aventura!)

Escolta una cançó seua: