Besarabia – la diversitat de la Mediterrània

Dissabte 5 de maig, a les 19:30h


L’hivern ha arribat al seu final, l’olor a taronger ens acompanya cada matí, la pluja i el vent començen a acomiadar-se… És l’hora d’obrir la temporada de la Cantonera! Hora de retrobar-nos totes i tots els privilegiats a qui ens encanta compartir moments íntims de música, lletres i art. Aquesta temporada arriba ben farcideta els mesos de maig i juny, així és que, estigueu preparats!


Besarabia, trio de folk d’inspiració mediterrània, ve a omplir-nos el corral de música del Mediterrani, tot un viatge per les nostres arrels culturals i la dels nostres veïns. Heidi Erbrich al violí i viola, Jaume Pallardó al Ud, Laouto i Baglama i Eva Mª Domingo a la Veu, Riq, Darbuka, Daf, Bendir i Davul venen a presentar-nos el seu primer disc; Ritmos, trenzas y gatos, (Mesdemil) una proposta eclèctica de 13 temes tradicionals del Mediterrani i composicions molt personals dels components de la banda. Al repertori s’inclouen balls tradicionals balcànics, tots ells de Bulgària; cançons populars del Mare Nostrum; melodies klezmer i tonades otomanes. D’altra banda, els membres de Besarabia han aprofitat els seus coneixements i investigacions per a concebre quatre peces pròpies. Una d’elles, “Cau la mà”, està dedicada als refugiats.

Besarabia-music-klezmer-Valencia-balkan (1)

La posada en escena del trio és ben particular. El seu directe es desenvolupa com si d’un viatge es tractara, recorrent les músiques de la península balcànica, una terra de confluència de tots els pobles que al llarg dels segles han viatjat d’orient a occident. A més, els seus espectacles sempre intenten sorprendre al públic i fan que aquest es transporte gràcies a una selecció exquisida de danses i composicions tradicionals acompanyades d’acurats arranjaments.

El grup va nàixer ara fa 4 anys fruit de la trobada i la complicitat de tres músics provinents d’estils diferents. La violinista barroca Heidi Erbrich és capaç d’interpretar melodies jazz, rock i de quasi tot el món. Eixa versatilitat li permet codirigir l’orquestra Florilegium Musicum als Països Baixos, actuar amb el grup de càmera In Stil Moderno i ser membre del conjunt holandés de folk-funk Red Herring. D’altra banda, Jaume Pallardó es va endinsar en la música quan era un xiquet. De jove es va interessar pel rock, el ska i el jazz, fins que va descobrir els instruments de corda polsada del Mediterrani i Àsia. Entre els seus projectes figuren Difonies Jazz Combo, La Banda del Pepo i Udiva. Per últim, Eva Maria Domingomúsic i actriu, compta amb una llarga trajectòria en el panorama musical i actoral. El seu caràcter inquiet l’ajuda a compaginar nombrosos projectes de teatre amb la seua vessant més musical, on s’ha especialitzat en percussió (sonoritats medievals, àrabs, mediterrànies o balcàniques) i en cant.

Sabem que aquests mesos el nostre poble viu una programació imparable, esperem que ens feu un lloquet a la vostra agenda i ens veiem a la Cantonera.

Vos hi esperem, com sempre, amb les portes obertes!


Pròximes activitats:

Pedro Chillón – 12 de maig

Fràgil – 19 de maig

Pilota viu – 26 de maig