Apa – Cants i cants

Dissabte 31 d’octubre a les 20h.

Obrim el nostre corral a un gran amic i un cantaor únic Apa – Josep Aparicio, que ens visitarà acompanyat a la guitarra flamenca i a la producció per Ricardo Esteve, i al llaüt, dolçaina, xalumó, xeremia i gaida búlgara per Eduard Navarro. Prepareu-vos per a emocionar-vos i retrobar-vos amb uns sentiments quasi oblidats. Serà tot un espectacle i, sense dubte, un privilegi poder escoltar la veu d’Apa de tan aprop.

Apa és, sense cap tipus d’exageració, una de les millors veus tradicionals del nostre país, arrelat al cant d’estil. Potència, virtuosisme i versatilitat defineixen la seua veu privilegiada. Quan Apa canta, fa eriçar la pell. Darrerament ha iniciat una recerca de noves formes d’expressió amb sonoritats jazzístiques, flamenques i clàssiques. Apa interpreta lletres pròpies, tradicionals i de poetes valencians, interpretades a ritme de buleries, jota, fandango, malaguenyes, cants de treball, cant d’estil o havaneres.

12120002_10203442705787465_1211494102561114856_o

Innovador i arriscat, ha sabut des de fa temps que cal renovar el cant tradicional valencià i saber combinar-lo amb altres formes, que l’enriqueixen i l’eleven a la categoria de música d’arrel. El mateix Apa assegura que: “Aquest camí que jo he triat, sé que comporta molts riscos, però crec que és l’única manera que el cant d’estil, que la música tradicional, s’oxigene amb aires nous i hi entre saba nova”. I rescatant un fragment de la presentació que fa al disc el músic Vicent Torrent (Al Tall), diu: “(…) El seu valor més destacat, al meu entendre, és la fantasia i la imaginació a l’hora de construir variacions i improvisacions”.

Ve a cantar-nos cançons del seu disc “Cants i cants”, un projecte arriscat, que és un treball madurat llargament. Apa ha fet volar la seua fantasia fent servir versos de Joan Salvat-Papasseit o de Vicent Andrés Estellés o triant una melodia pop.

Cal recordar que Cants i cants (Temps Record, 2011), fou guardonat amb el Premi Ovidi al millor disc valencià de música folk, premi atorgat pel Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants en Valencià. Igualment, la revista Sons el va escollir com el cinqué millor disc folk en llengua catalana de l’any 2011.

Aquest dissabte 21 d’octubre tenim una cita ineludible.

Vos esperem com sempre amb les portes obertes!