Aljub

Dissabte 2 de juliol
a les 22h
Aljub inundarà
cada racó del corral,
cada racó de nosaltres,
amb la seua música d’arrel.


Vindran en formació reduïda:
Mara Aranda: veu i percussions
Jota Martinez: viola de roda, lavta, bouzouqui i percussions
Joansa Maravilla: llaüt, oud i percussions

Amb els pas dels anys, ALJUB ha anat guanyant-se un merescut prestigi com una de les propostes més sòlides i virtuoses de la música valenciana d’arrel. El seu fundador, Joansa Maravilla, parteix de lletres tradicionals valencianes (majoritàriament romanços i cants de batre) i construeix al seu voltant noves melodies properes a la música medieval i nordafricana. Altres vegades són peces instrumentals tradicionals (sobretot tocs de processó) les que adopten una nova fisonomia, interpretades amb instruments alguns dels quals han caigut en desús, però que han estat presents en el País Valencià en algun moment o altre de la seua història.

Nascut l’any 2002, ALJUB va ser seleccionat en el circuit de música del Instituto de la Juventud (INJUVE), fet que els va permetre actuar en els festivals Folk Cartagena, Folk Segovia i Folk Getxo. L’any següent representaren a l’INJUVE en el circuit europeu de folk, actuant en Irlanda i Itàlia, i el programa Discópolis, de RNE-3, els va triar per a representar a l’estat espanyol en el Festival de Ràdios Europees de Forde (Noruega).

De llavors ençà ALJUB ha continuat fent concerts, destancant la seua presència al Xàbia Folk, Festival de Músiques del Món (L’Eliana), Sons del Món (Castelló de la Plana), Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional (Manresa), Festival Folk Internacional Tradicionàrius (Barcelona), VIII Santisteban Folk (Jaén), XIV Cicle SOLC (Prats de Lluçanès), Festacarrer (La Xara), Sa Riba Folk (Muro, Mallorca), o al cicle Etnomusic (València).

L’any 2009, en companyia del grup KRAMA, presenten el disc i espectacle Afluències, projecte que fou premiat l’any anterior amb un Premi Mediterrània, atorgat per la Fira d’espectacles d’arrel tradicional Mediterrània (Manresa, El Bages).

Desde la casa volem agrair l’esforç que ha fet Aljub per vindre i poder mostrar-nos tot l’art i encant que saben transmetre amb la seua música. Moltíssimes gràcies!!