Acaronant el cel

Dissabte 24 de novembre

a les 19:00h

Exposició – Xerrada – Projecció de l’expedició feta a l’agost al cim Lenin (Kirguistan). Els amics muntanyers Joanma Romero, Coque Pérez, Juan Carlos Carceller, Vicente Gómez, Montse Rafart, Javier Zeberio  i  Jesús Arroyo vindran a contar-nos i mostrar-nos la seua aventura. Comptarem amb la presència de Juan Carlos Gómez i Coque Pérez,  membres de la primera expedició valenciana a un 8.000m. – l’Anapurna – en el seu 25 aniversari.

El pic Lenin està situat a la República de Kirguistan, Àsia Central. És el segón cim més alt de l’antiga URSS amb 7.134 metres d’alçada. Limita al sud amb Tadjikistan, amb qui comparteix la serralada del Trans-Alai al Pamir. De la seua climatologia destaca que està covert de neu durant tot l’any. Per a la seua ascensió és necessari creuar glaciars. La neu i el gel són molt estables degut a les baixes temperatures nocturnes, però els glaciars són perillosos per la quantitat d’escletxes que hi poden haver.

El sol és molt més fort en aquestes altituds. Per l’alçada, hi ha menor quantitat d’aire, cosa que dificulta la permanència en altes cotes.

L’elecció d’un bon itinerari serà el millor aliat a l’hora d’aventurar-s’hi.

A l’estiu de 2012, set alpinistes decidiren endinçar-se en aquesta muntanya, aquest és el diari…