Abraham Rivas – Cançons de roba estesa

Dissabte 17 de juny – 20:00h.


Abraham Rivas, autodidacta i multinstrumentista, ens ha visitat ja amb diverses formacions, com ara Hotel Paraiso (amb Cristina Blasco i Òscar Briz), Carrer Passeig (amb Àlvar Carpi), Un gat i l’home al seu costat (amb Josep Pérez, Ona nua) i, recentment, a la presentació de Bressolant  (juntament amb Josep Maravilla).

Així és que ja era hora d’engalanar el corral exclusivament per a ell, per tal de rebre’l com el gran artista que és: un músic amb una sensibilitat i una personalitat única.


Rivas ve a presentar-nos el seu darrer disc, Cançons de la roba estesa. Un treball que naix d’un diàleg intern que té la paternitat com a punt de partida. En contra del que dicta el costum, Abraham no vol callar res davant la roba estesa, la qual cosa l’obliga a ser una persona que es debat entre el binomi de la duresa i la dolçor car, ni vivim en un món perfecte, ni tenim raons per a desistir completament de l’esperança. Amb aquesta premissa, aquestes cançons tracten aspectes com ara la por, la culpa, els sentiments de derrota o el perill de l’autocomplaença, però també la necessitat de conservar el millor de nosaltres mateixos, encarar el futur amb confiança, descobrir que els altres són la nostra veritable casa i, sobretot, estimar; continuar estimant sempre, malgrat que ens calga trobar noves formes de fer-ho i d’expressar-ho.

AbrahamRibas_XB_w

D’Abraham ens agrada tot i ens sedueix amb les seues declaracions, com ara quan afirma que: “La cançó és per a mi un terreny de clarificació personal, una manera de desfer la troca, despullar-me, enfrontar-me als fantasmes, reconciliar-me… Escric, per tant, a partir de les pròpies vivències i amb l’esperança que si les cançons arriben a dir alguna cosa de mi, potser parlaran un poc de tu també.”

PORTADA CONTRAPORTADA_AR

Fa tan sols dos anys que el músic presentà el seu primer treball L’art de Glauc (Autoeditat, 2015), disc que va ser nominat en la X edició dels Premis Ovidi Montllor en la categoria de cançó d’autor. Aquesta vegada per al disc  Cançons de la roba estesa (Mésdemil, 2017), compta a un gran equip: Toni García (coproductor i tècnic de gravació del disc), Josep Pérez (coproductor del disc que ha posat bateries, percussions, guitarres elèctriques i veus addicionals) i Jorge Molina (baix elèctric).

Vos esperem, com sempre amb les portes obertes!