1a Mostra de Rock Mediterrani


La 1a Mostra de Rock Mediterrani naix del desig d’assabentar a tothom de la riquesa musical que atresorem en la nostra terra, i com a patrimoni cultural que ens pertany, any rere any poder fer memòria del llegat de les darreres dècades, des de La Nova Cançó, passant per l’Ona Laietana i fent parada obligada pel Rock Mediterrani, a demés de ser l’amplificador de propostes més actuals.
Aquesta primera mostra obrirà les seves portes de La Casa Cantonera el dia 10 de setembre a les 21:30, amb l’exposició Denominació d’Origen del Rock Mediterrani, on es farà un repas a la historia, amb els moments més significatius i els artistes que construïren aquest llegat. A les 22:00 Òscar Briz, amb la seva cançó d’autor premiada i reconeguda arreu del Pais Valencià i Catalunya, ens obrirà les portes del seu nou treball L’Estiu, per primera vegada en directe, i el dia 11 de setembre amb el mateix horari per a l’exposició seran Amanida Peiot, els màxims exponents del nou Rock Mediterrani, els encarregats d’acomiadar la mostra.

Òscar Briz

És un músic singular: el seu talent per confeccionar cançons i la seua independència de pensament l’allunyen dels camins més transitats i l’han erigit com una de les veus més atractives de la cançó d’autor contemporània.
“L’Estiu és en realitat un desig antic que he vist acomplit. De fa temps tenia ganes de fer un disc tot sol pràcticament: guitarra i veu. Encara que és cert que les cançons s’han vestit amb altres pocs elements, l’espina dorsal del disc la constitueix la gravació realitzada en tres dies de l’octubre de 2009, a Manchester, amb la guitarra gravada en cada tema d’una presa i la veu acompanyada dels meus propis cors. És tracta d’un grup de cançons senzilles en la composició i la presentació, escrites majorment en estiu i partint de la posició i el to de Sol, l’astre que ens dona llum i calor.

Amanida Peiot
Quatre és el nombre de tripulants d’aquesta aeronau musical que, un bon dia de la tardor del 2003, decidiren batejar amb el nom d’Amanida Peiot. I ho feren en honor al nom artístic que una mestra mexicana, d’origen català, feia servir als recitals de contes que oferia arreu del desert de Chihuahua, on visqué des què els seus pares arribaren exiliats en acabar la guerra civil espanyola. Però també perquè reflecteix amb claredat l’essència de la nostra aventura: una combinació no mesurada de diversos ingredients musicals, que navega a la recerca de nous paratges on expressar les seues emocions.
El magnífic estat de forma del rock en valencià passa inexorablement pel disc de debut d’Amanida Peiot. Guardonats per la millor cançó per “Els Terrats de la Primavera” en la darrera gala dels Premis Ovidi Montllor de la Música en Valencià 2010, aquesta amanida és l’esperit de La Casa Calba, forn d’altres propostes.

Esperem la vostra assistència.