Rusó Sala – Fil de coure

Dissabte 6 de maig a les 20h.


Cantautora, músic i cantant nascuda a Catalunya, Rusó Sala desperta ja una considerable atenció com un valor sòlid en el món de la música, gràcies especialment al seu darrer enregistraments (Fil de Coure, Microscopi 2015). Cantant en tota una combinació d’idiomes mediterranis, té un estil molt propi que potser només es pot descriure com una fusió carismàtica de cantautorisme poètic i atrevit, sense artificis, amb un càlid accent de música d’arrels mediterrànies.


Seguim aquesta temporada de primavera tot obrint les portes a una cantautora catalana, Rusó Sala, considerada una de les veus més singulars i íntimes del panorama musical actual.
Els seus directes es transformen en un viatge on veu i guitarra forgen sons de la nostra Mediterrània: aires mariners o de bressol, crits d’amor o planys de solitud, ecos de melodies antigues o la música dels seus poemes actuals. Una experiència que ens (re)connectarà amb la cançó d’autor més pura i més nostrada, sense artificis, nua i delitosa.

ruso-sala-juan-miguel-morles-(1)_w

Al llarg de la seva trajectòria s’ha mogut per allà on l’ha portat la curiositat i ha begut de  diverses fonts, sobretot de la música d’arrel mediterrània, parant especial atenció a l’herència sefardita (de la mà de Rosa Zaragoza) i l’andalusí (amb Amine Tilioua), sempre a la recerca de sonoritats diferents i altres maneres tant d’aproximar-se a la interpretació com d’abordar la composició.

DISCOGRAFIA:

  • Al 2009 publica el seu primer àlbum La CIUTAT IMAGINÀRIA , un recull de deu cançons en català on l’ànima es despulla i canta, passejant lliurement pels carrers de l’imaginari.
  • Al 2013 el segell Freshsound Records publica el seu segon disc MAR ENDINS, fruït de la col·laboració amb el pianista de jazz italià Kekko Fornarelli.
  • Al 2015 publica el seu tercer disc FIL DE COURE, a través del segell Microscopi, acompanyada de la guitarrista sarda Caterinangela Fadda. Donant protagonisme a la veu i a les dues guitarres, la cantant, guitarrista i compositora de Roses presenta un disc nu, intimista, emocional i cuidat.

fildecoure_E

No es pot dubtar de la projecció internacional de l’artista que, des de la presentació del seu primer treball a l’auditori Josep Viader de la Casa de Cultura de Girona (juny’09), ha presentat les seves cançons a escenaris de l’Argentina, Alemanya, Itàlia, Bèlgica…

Vos esperem amb ganes de gaudir d’un concert ben íntim i, com no, amb les portes obertes!