Ona nua / Un gat i l’home al seu costat

Dissabte 17 de setembre a les 20h.

Ona Nua és el nom amb el qual el productor, músic i amic cantoner Josep Pérez (Alzira, 1973) ve a presentar-nos el seu projecte: “Un gat i l’home al seu costat” (Mésdemil, 2016), vindrà en format trio, acompanyat d’Abraham Rivas al piano i cors i de Lluís Besa a la bateria i cors, tot un luxe.

A La Cantonera ja tinguérem la sort, el juny de 2014, de poder veure aquest projecte quan encara no era ni això i, en aquell moment, ja ens vam adonar que allò que s’estava gestant seria immens. Ara, amb la publicació d’aquest treball, s’han corroborat totes eixes sensacions d’aquella vesprada de principis d’estiu. “Un gat i l’home al seu costat” és un treball memorable i atemporal, que projecta perfectament la qualitat, sensibilitat i estima que guarda el seu propietari, Josep Pérez. Es tracta d’un treball que  transpira un estil musical que s’acosta lleugerament al folk americà actual, de grups com ara Midlake, Vetiver o The Autumn defense, tot i que, de tant en tant, també pot recordar artistes com Fink, The tallest man on earth o Ásgeir, pel que fa a la contemporaneïtat de les melodies i la concepció dels elements que el conformen.

ona_nua

Sabem que “qui té un amic té un tresor” així és que podem afirmar que Josep Pérez té molts tresors, ja que per a la gravació del disc n’ha comptat amb molts d’ells, músics d’una qualitat indiscutible com són: Abraham Rivas als teclats, Xavi Alaman al baix i Moumouni Diarra a la kora. Aquesta darrera col·laboració li confereix al disc una essència africana que queda també palesa als ritmes eclèctics o als arpegis de guitarra repetitius a l’estil malià o capverdià. El disc ha estat gravat, mesclat i masteritzat per Tony Garcia, peça fonamental per plasmar el so càlid i bàsic d’aquest. Produït pel mateix Josep Pérez, el disseny del cd ha estat a càrrec d’Àlex Asensi ajudat per les fotos i la maquetació de Joanra Estellés, qui ha confeccionat una portada amb molta personalitat, identitària, que vol mostrar en una sola imatge tots els estils, formes de ser i pensaments d’aquest artista.

Si voleu saber més sobre les influències musicals i les arrels d’aquest treball, no deixeu de llegir la ressenya que en va fer Chals Roig al blog No sé viure sense rock.

Per acabar volem agrair a Josep Pérez totes les vegades que ha vingut a La Casa Cantonera i que ens ha fet gaudir amb el seu art. Hem tingut la sort d’escoltar-lo al costat d’Òscar Briz, Aljub, Néstor Mont, El corral de Pepeta i amb Fede Comín, tot un plaer!

Com sempre vos esperem amb les portes obertes!