Novembre elèctric

Dissabte 3 de maig

a les 19:30h.

És per a nosaltres un plaer indescriptible obrir les portes del corral a un algemesinenc amic de La Casa que ve a presentar-nos un projecte que hem vist nàixer i créixer.

Novembre Elèctric

Novembre Elèctric és el projecte musical de Yeray Calvo (veu, guitarra, teclats), acompanyat als directes per Rodrigo Domínguez (baix) i Sergio León (percussió). Intacte és el seu primer treball discogràfic i ha comptat amb un productor de luxe: Pachi Garcia ‘Alis’, nominat als premis Goya i que ha treballat anteriorment amb grups com Supersubmarina o Gimnàstica, entre molts d’altres.

Intacte està composat per 11 talls d’una alta densitat emotiva, fotografies en forma de cançó que vindrien a capturar les diferents etapes i emocions que poden exisitir dins d’una relació personal.

A nivell musical, els ambients i les diferents capes de so conformen un univers on els detalls i els arranjaments cobren importància per tal de donar personalitat a cada cançó. Influències com Bon Iver o Sigur Ros són inspiradores d’una recerca de so més orgànica i,mesclades amb altres més properes geogràficament (com les de Pau Vallvé, La Iaia o Quart Primera), els ajuden a trobar un segell propi.

“Roses” és el tema escollit per obrir el disc, una mena de carta de presentació, que resumeix en certa manera el que podrem trobar a la resta dels talls, refèrencies al caràcter finit de les coses, la fragilitat, l’esperança i els finals que sempre vénen acompanyats d’uns nous inicis. Al corral també presentarem el videoclip d’aquesta primera cançó, un treball dirigit i realitzar per l’equip de La Casa Cantonera.

roses

 

Yeray CalvoYeray Calvo (1985, Algemesí) és valencià però viu actualment a Madrid. Periodista de formació, en 2013 prova sort al mòn de la música gravant el seu primer disc Intacte, que vorà la llum en març de 2014. Paradoxalment, i a diferència de la majoria de grups que canten en català, Novembre Elèctric naix a Madrid i està format per dos madrilenys (Rodrigo i Sergio) i un valencià (Yeray). Durant 2013, Yeray Calvo es va unir amb el poeta Hèctor Serra per donar forma a l’espectacle Trèmolo Elèctric, un recital músico-poètic que va passar per ciutats com Gandia, València o Sitges. Un projecte del que van nàixer cançons com “Secret”, “Gènesi de la llum” o “Rellotge”, fruit dels textos homònims que es poden trobar al poemari Trèmolo (Ed. Germania).

Els temes de Novembre Elèctric s’han escoltat ja a sales referents com Costello Club de Madrid, Matisse a València, i en breu ho farà a La [2] de Apolo a Barcelona. Per tal que aneu obrint boca, us deixem una mostra del que podreu gaudir en directe el proper dissabte: