Novembre Elèctric – Tremole

Dissabte 25 de març

19:30h


Amb la primavera encetem una nova programació a la Cantonera. Hem emblanquinat les parets, hem podat el gesmiler i la marialluïsa, hem fet una neteja a fons i, tot, per a començar esta nova temporada. I quina temporada! Tenim el privilegi immens d’obrir les portes i fer allò que més ens agrada: mostrar estima i amor; perquè considerem que el que fem en obrir la Cantonera una temporada i una altra, és això, fer mostres d’amor; mostres d’amor que retrunyen, sacsegen, commouen i amplifiquen els nostres artistes.


Obrim la temporada de primavera amb Novembre Elèctric, amb l’algemesinenc Yeray Calvo acompanyat per la seua banda i el jove poeta d’Aldaia Hèctor Serra, quina fortuna!

Novembre Elèctric torna a la càrrega. Tremole (Mésdemil, 2016) és el resultat de sumar a les melodies de Yeray Calvo, les paraules precises d’Hèctor Serra. Una proposta que posa el fet poètic al centre gravitatori i que permet una sonoritat més acústica, nua i transparent que al primer disc. Un treball molt esperat, i més després del seu debut amb Intacte (Mésdemil, 2014) Premi Ovidi al Millor Disc de Pop.

novembre electric

 La connexió entre els poemes d´Hèctor Serra i la música de Novembre Elèctric naix en 2014 quan Yeray i Hèctor, coneguts de la universitat, es retroben i creen l´espectacle conjunt Trèmolo Elèctric, on, a través de la recitació, l´atmosfera melòdica i el cant, s´intenta portar l´espectador per diferents espais existencials, amb poemes i cançons amerades de lluita quotidiana, inquietud amatòria i dignificació del poble treballador.
Esperonats per la bona marxa de l´experiència, i amb el desig d´eixamplar l´abast d´aquest material i d´immortalitzar-lo, naix Tremole, un treball que conté catorze talls basats en lletres del primer poemari d´Hèctor Serra, Trèmolo (Germania, 2013). Peces com Gènesi de la llum, Rellotge, Mediterrània o Avinguda Ovidi Montllor passen pel sedàs de la música, tot traient profit de la propietat dúctil del poema.

Tremole_Ne

Tremole és un disc càlid, d´escolta plaent, un disc que sembla haver-se gestat lluny del tràfec i la voracitat dels dies. Fins i tot quan les peces evoquen la ciutat, la sonoritat s´abeura dels intervals urbans més ingràvids i reposats. El toc acústic del disc, enregistrat amb el mínim d´aparells i instruments, no apaga la màgia de Novembre Elèctric ans al contrari, permet gaudir d´un grup que emet llum en la seua versatilitat de registres i el seu bon fer amb les melodies.

El crític i periodista Dani Monfort, escriu: «Moltes voltes els discos enregistrats al voltant de l´obra d´un poeta solen pecar d´un cert barroquisme formal, a mig camí entre el disc de cançons i el recital poètic. A Tremole en canvi, si no sabérem que es tracta d´un disc construït al voltant d´un poemari no ho percebríem».

En este sentit, Yeray Calvo vol «reivindicar la importància de les lletres en les cançons. Els textos d´Hèctor són els que donen pes a les cançons, i també reivindicar una aposta per les noves generacions de creadors».

Una oportunitat única de gaudir de ben a prop la música de Novembre Elèctric i les paraules d’Hèctor Serra.

Vos esperem, com sempre, amb les portes obertes!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada