Memento ~ Novembre elèctric

Dissabte 22 d’octubre a les 19:30 h

Obrir les portes a l’algemesinenc Yeray Calvo, és obrir les portes a Novembre Elèctric, un projecte musical valenciano-madrileny que hem tingut la sort de veure créixer des dels seus inicis, i ara contemplem amb gran admiració com vola alt, molt alt, fins tocar en grans sales i festivals de gran alçada, com el Festival de les Arts o Deleste.

Com que ja tenim assumit que som un corral de privilegiats, no podem sinó celebrar que grups com Novembre Elèctric vulguen vindre al nostre petit racó del món, aquesta vegada vindran Rodrigo, Bert i Yeray per a presentar la gira en acústic del seu últim disc, Memento.

Memento, és el resultat de més de dos anys de cerca i creació. Un procés que va arrancar en 2019, abans que la pandèmia fora una realitat, i que cristal·litza amb la distribució en plataformes digitals d’aquest nou treball de la banda valenciana i la seua respectiva gira.

Memento (Primavera d’hivern), dona nom al seu últim disc, que s’entrega al present més absolut connectant-se amb la gent més pròxima, a les arrels i a la terra. La pandèmia ha reforçat eixa idea que ja estava instal·lada en el cap de Yeray Calvo, líder de la banda nascuda en 2014.

Al cap d’un any de concerts en elèctric, el grup ha decidit crear aquest format reduït en acústic, més íntim, que Yeray, el cantant de Novembre Elèctric, ha preparat per a tots/as vosaltres/as.

Yeray és d’Algemesí, resideix a Madrid i allí va formar la banda amb dos músics madrilenys Rodrigo Domínguez i Sergio León. No hi ha cap renúncia a escriure i cantar en valencià, un acte d’honestedat que sempre ens ha captivat d’aquesta formació que ja va pel seu tercer disc d’estudi, sense comptar el suggestiu treball, ‘Tremole’, en què musiquen versos del poeta d’Aldaia, Hèctor Serra.

Intacte fou considerat millor disc pop als premis Ovidi Montllor i Quart Minvant va repetir guardó quatre anys després, a més del premi a millor disc pop i millor disseny a la primera edició dels Carles Santos. Ara, després de més dos anys de recerca i creació, arriba una proposta madura que musicalment afegix elements més electrònics i els sintetitzadors guanyen pes. Ho hem comprovat en cançons com La Sed, Boira o Valents. No obstant, mantenen la seua essència: la música entesa com a emoció i sentiment, el protagonisme de les guitarres que els carateritzen, les textures i un ambient d’intensitat per a colpir les ànimes sensibles. 

Res més que afegir, queda a les vostres mans saber aprofitar aquesta oportunitat de gaudir de prop d’aquesta formació i deixar-se portar i enlairar amb les seues cançons. Serà una poqueta nit que durarà anys!

Vos hi esperem, com sempre, amb les portes obertes!