Eva Dénia “Quan abril era abril”

Divendres 8 d’abril
a les 20h.

Reobrim les portes, benvinguda la primavera!

No hem trobat millor mes que aquest abril per tal de reobrir les portes, finestres i el nostre corral a una de les artistes més estimades del nostre país, Eva Dénia. La cantant ve a presentar-nos els seu últim treball “Quan abril era abril” per al qual posarà la seua veu, la seu guitarra i la seua dolçor; el sentiment al violoncel serà a càrrec de Merxe Martínez. Un duet deliciós que no vos podeu perdre!

Eva_Dénia_web2

Quan abril era abril (Comboi records) és el sisé disc de la cantant gandiana i també el seu debut com a cantautora. Porta més de vint anys en el món de la música dedicats, sobretot, a versionar al valencià cançons procedents del repertori del jazz i la bossa. Ha escrit lletres originals per al repertori tradicional valencià i ha cantat en francés les cançons del gran Georges Brassens. ‘He gaudit molt tocant i cantant tantes cançons meravelloses, però ara el cos em demana fer i cantar les meues pròpies composicions’ – diu Eva.

Ara bé, després de més de quinze anys, què l’ha empès a escriure cançons originals? La xel·lista Merxe Martínez, que l’acompanya des de fa temps en directe, hi ha tingut molt a veure. “En duo hem rodat, i rodem, diferents repertoris: música tradicional valenciana, música francesa, cançó… La rutina de l’assaig setmanal m’ha permès anar provant les coses que escrivia: les cançons, els arranjaments. Merxe ha estat molt receptiva a tot el que jo feia i això m’ha ajudat molt a materialitzar-ho.”

Els germans Dénia han treballat plegats en aquest nou repte. Carles Dénia –que alguna vegada ha explicat que quan no aixecava un pam de terra va descobrir un munt de músiques d’arreu del món escoltant la col·lecció de discos de la seva germana– s’ha encarregat de la producció, ha revisat alguns arranjaments i n’ha escrit alguns d’originals. enregistrat als estudis de l’engier de so Tahir Durkalic té a Dénia (Studio Denia).

Com sempre, vos esperem amb les portes obertes!

cartell-color.jpgLa Casa Cantonera s’adhereix enguany a la Trobada que se celebrarà al nostre poble i per això obri les portes el mes d’abril, per tal de continuar oferint i recolzant l’art i la música en valencià. Perquè la nostra Casa és un punt de trobada per a artistes d’arreu del territori que vénen a gaudir del nostre caliu i oferir-nos el bo i millor.