Eduard Gener

Dissabte 14 de maig a les 20h.

eduardgenr retObrim la casa a una nova sonoritat, al bon rotllo, a la màgia musical; obrim el corral al rhythm and blues, jazz-rap, hip hop; obrim el corral a l’encant d’Eduard Gener. Autor, productor, pianista i cantant nascut a Solsona (1985), seguidor dels discos favorits de la seua mare, de pianistes i cantants com Ray Charles o Elton John, Tom Waits i Paolo Conte, els Hocus Pocus o els The roots. La seua música és un creuament entre el soul d’autor, amb influències de rap i R&B, allò que en diríem una mena de crooner actual. Es presenta amb llacet, amable però poderós, de veu trencada, però fi com la seda. Eduard Gener és un ferm candidat a soulman català de l’any.

11020635_1451883208435919_7821716682244348034_n

Ve a presentar-nos el seu disc “Les Avingudes” (RGB suports, 2015), treball autoproduït al seu estudi. Són 11 composicions pròpies en català influenciades pel funk i inspirades en produccions de hip – hop acústic. Per la part més cerebral del soul, Gener recita en directe versos poètics davant del piano amb un posat una mica així de música negra, lletres particulars i una veu pròpia. Com a compositor i vocalista ha publicat el disc “L’ofici del rellotger” (Casafont records, 2011) del trio de funk Despertadors Atòmics que liderava, finalistes del sona9 en dues edicions i habituals en la majoria de sales de concerts de Catalunya.

Les Avingudes és una història romàntica, tràgica, propera al soul d’autor, el rhythm and blues i el hip hop acústic. És cançó d’autor amb una sonoritat diferent a la que estem acostumats en el panorama pop-rock català. Defensat a piano i veu amb actitud de crooner i una banda que camina com una piconadora.

Si voleu anar fent un tast, ací teniu l’enllaç. Vos sorprendrà amb cada cançó:

http://eduardgener.com/musica/les-avingudes/