Donallop – Misteris de sa vida –

Dissabte 28 d’octubre a les 20h.


Cap misteri ni un: en aquests himnes de Donallop tot és més clar que l’aigua, talment una transferència bancària feta de bonsai a bonsai, palaus domèstics, talment magranes, tot delicat i farcit de bellesa. No transparent perquè no es pot veure a través de la invisibilitat. Contemplem a través de la fosca. És això el que ens fa forts… (paraules de Jaume C. Pons Alorda)


Sempre (i diguem sempre en negreta perquè així sentim aquest subratllat) és un privilegi, un plaer i una emoció, obrir les portes a Joana i Pere, obrir les portes a Donallop. I així, des del privilegi, tan sols podem anunciar-vos a tots aquells que ja vos considereu llobatons i llobatones i aquells qui encara no heu descobert aquest grup mallorquí, que tenim la sort immensa que aquesta vegada vénen en format banda, així és que al duet de veu i guitarres que ja ens tenien acostumats, ara hem d’afegir baix (Juanjo Monserrat) i bateria (Pedro Moyà). Agafeu seient, obriu les orelles, el cor i la ment, que de ben segur ens deixaran a tots udolant envers la lluna plena!

Captura de pantalla 2017-03-08 a les 17.44.57 copiaDonallop ve a presentar-nos el seu últim treball: Misteris de sa vida (Mesdemil 2016), segon disc d’estudi del duet mallorquí; un treball que consolida l’evolució del grup que de manera ininterrompuda ha anat enllaçant gires i treballs a un ritme trepidant des del 2013. Ara bé, no és fins aquest Misteris de sa vida que la música de Joana Pol i Pere Bestard troba a la fi, un camí per a totes les seves intencions i aspiracions.

F1030029_wGravat als estudis de Paco Loco, l’experiència de posar-se a les mans d’aquest mític productor asturià els ha donat les ales per assolir una gran llibertat creativa. Així doncs, les seves melodies s’embolcallen per primera vegada d’una banda (baix, bateria, teclats) per expandir la sonoritat del duet sempre conservant la intimitat i la intensitat de les seves harmonies vocals. Una nova passa estilística que també ve acompanyada d’una gran passa vital pel grup, el seu trasllat a Catalunya. Ara els sintetizadors també agafen protagonisme, permetent al duet jugar amb les intensitats i els matisos de cada cançó.

També mereixen unes línees el disseny que acompanya aquest CD-llibre realitzat pel cantoner Joanra Estellés, el qual dóna llibertat perquè cadascú trie la imatge que més li agrada o més associa particularment amb Donallop i l’utilitze de portada. El disseny està compost per  14 portades diferents en làmines de 14cm x 18’5cm, així com una targeta postal. Tot imprès sobre una cartolina gràfica de 300grs amb tinta especial or, amb una senzilla enquadernació amb dos cargols,  de manera que podem ordenar les làmines al nostre gust i posar al davant la imatge que vulguem.

Misteris de sa vida Llibre Disc_02

També volem aprofitar per a traure una mica de pit, ja que La Casa Cantonera apareix com a editors; bé que sabeu que sempre ens ha agradat donar recolzament a projectes fets amb tanta cura i estima.

Donallop s’ha convertit en un referent actual de la música mallorquina, en termes de dedicació, entusiasme i comunicació del seu saber fer tant a territoris de parla catalana com a l’estranger.

Com sempre, vos hi esperem amb les portes obertes!