Donallop #Milestones

Dissabte 18 d’octubre a les 20h.

Fa pocs mesos que l’agrupació mallorquina Donallop visità el corral La Casa amb la seua gira “Veus que vius”, una gira que els va portar per llocs i ciutats tan distants com Bordeus, Marsella, Savona o Ginebra, i d’altres més properes com Madrid, Barcelona, ​​Girona, Tarragona, València, Eivissa i Formentera. El dia que van vindre a Algemesí va resultar una vesprada primaveral de pluja fina i trons, que va transformar el corral en un espai màgic. El resultat: un concert inoblidable en què la veu de Joana i la calidesa de la guitarra de Pere ens deixaren encisats, convertint-nos ràpidament en llobatons, llobatones i wolverines que és com ells anomenen als seus seguidors incondicionals. Els dies següents tots els assistents vam fer córrer la veu, per tal de contar i compartir l’experiència i el descobriment que havíem fet.

Ho podrem dir més alt, però no més clar: aquells que no vau poder gaudir d’aquell concert no podeu deixar passar de nou aquesta oportunitat. En aquesta ocasió, i tal i com ja vam quedar amb ells, la parella ve a presentar-nos el seu primer disc #Milestones.

1500_1410775164dona_llop_f_claudia_comparini

En poc més d’un any, Donallop s’ha convertit en un dels grups emergents de la nova escena musical mallorquina. En aquests moments, acaben de presentar el seu primer àlbum, anomenat #Milestones (un joc de paraules, ja que en català la paraula significa “mil moments”, i en anglès ‘Milestone’, que significa ‘fita’). El títol fa referència a un miler de moments dedicats a la música, la seua passió, així com la seua professió. Joana Pol i Pere Bestard transmeten en l’escenari tot el poder d’una vida dedicada al piano de musone, una guitarra i dues veus inspirades i inseparables. Junts canten com si fóra la seua última oportunitat. Amb la sensibilitat en cada acord, cada paraula amb tota la intensitat possible.

Podeu fer un tast de les noves cançons en aquest enllaç: #Milestones.

L’objectiu de Donallop és convertir-se en un model a seguir en la música mallorquina en termes de dedicació, l’entusiasme, i la comunicació de la seua música als territoris de parla catalana i a l’estranger. Intercanviar cultura i experiències i omplir el públic amb entusiasme.

10377600_711197942296228_4423537811851021593_n

Per al #Milestonestour, estan preparant un espectacle emocionant, sensible, potent i inoblidable. L’àlbum i la nit d’obertura de la gira, ha estat el darrer 9 d’octubre 2014  al Teatre Principal de Palma. Aquest tour els portarà de tornada al País Valencià, Catalunya i França. I per primera vegada es durà a terme al Regne Unit.

 #Milestones Parla de la carn, els ossos i les subtileses de les relacions personals. Silencis profunds i les lluites de créixer. D’arribades i comiats, i el mar encantador i finalment però no menys important, l’esperança i el poder curatiu de les capacitats humanes.

En aquest disc compten amb diferents col·laboradors, d’entre els quals destaca el cantant d’Antònia Font Pau Debon, que participa a la cançó “Clorofil·la”. Donallop són grans admiradors dels ja dissolts Antònia Font –”fins al punt que els seus vuit o nou discos són el millor manual que existeix per conèixer Mallorca, més que Ramon Llull”–. També col·laboren Margalida Ripoll (veu), Dan Zelisko (guitarra elèctrica) i Joan Colomar (violí)

Musicalment, #Milestones és una combinació de pop amb guitarres plenes de contrastos i subtils melodies de piano. Dos instruments que es transformen en una sola emoció, revelant, ànima mediterrània, dues veus commovedores, que a voltes immobilitzats, però sovint no. Aquest és l’esperit d’una col·lecció de cançons que creen un conjunt homogeni la característica principal del qual és l’equilibri i la personalitat.

 “Amb #Milestones teníem ganes de fer un pas important en la nostra música, millorar el nostre so en l’aspecte tècnic, i donar pas a les nostres inquietuds amb noves cançons”, assegura el cantant i guitarrista Pere Bestard. Si el seu primer EP, Veus que vius, va ser una mirada enrere en què Donallop es mostraven agraïts pel fet d’estar vius i poder fer música, el seu primer llarga durada és fruit de la maduresa, on el duet fa una mirada cap a l’interior.

Tot i que l’essència és la mateixa que sempre els ha caracteritzat, a #Milestones han buscat algunes innovacions estilístiques: “El tractament minimalista segueix sent una constant en el disc, però ara s’hi han sumat nous elements i s’han canviat colors i textures. Continuem sent només dos, i en la majoria de cançons els protagonistes som guitarra, piano i dues veus. L’evolució es nota quan canviem el tecladet Casiotone i la guitarra espanyola per pianos de cua, guitarres elèctriques o acústiques i percussions electròniques, a més d’algunes col·laboracions. Hem donat pas a l’experimentació i també hem virat, de manera natural, cap a un so pop amb clarobscurs”, assenyala Bestard.

“Els últims dos anys hem redescobert el pop independent fet a Catalunya i també a Mallorca”, diu Pere. El músic cita com a referents The New Raemon, El Petit de Cal Eril, Maria Coma o els mallorquins Miquel Serra, Roig, Joan Miquel Oliver i també Antònia Font. De l’escena internacional, no perden de vista el “fora de sèrie” Sufjan Stevens, Damien Rice o el més clàssic David Bowie. I també hi ha una dada curiosa: “Un referent clau perquè Donallop hagi pogut avançar en el vessant emocional i creatiu és sens dubte Alejandro Jodorowsky i els seus estudis sobre psicomàgia”.

No podeu deixar passar l’oportunitat de gaudir d’una vesprada màgica, garantida!

Vos esperem com sempre amb les portes obertes!