Dia del llibre valencià

Dimarts 20 de novembre a les 19:30h

DIA DEL LLIBRE VALENCIÀ

Una vegada més, obrim les portes a la Plataforma per la Llengua País Valencià, aquesta vegada en la commemoració del 20 de novembre, aniversari de la publicació del Tirant lo Blanc i considerat el Dia del llibre valencià.

Ho celebrarem amb un acte sobre l’obra literària de l’algemesinenc Vicent Josep Escartí, un acte presentat per Anna Moner – llicenciada en història de l’art, artista plàstica, escriptora i guanyadora recentment del 30é Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira. Posarà música de l’Odissea Elies Monxolí, cantautor i músic, catedràtic de trompa a Madrid, estudiós de la literatura comparada i ara fet taumaturg per a condensar l’aventura iniciàtica de l’heroi grec, ‘un viatge de coneixement, ascensional’.

Vicent Josep Escartí

Llicenciat en Història Medieval i doctor en Filologia Catalana per la Universitat de València, on desenvolupa la seua docència des del 1989.

Ha publicat nombrosos estudis i edicions de textos medievals i moderns valencians, que configuren el gruix del seu curriculum acadèmic.

En el camp de la creació literària, després de donar-se a conéixer, el 1987, amb “Barroca mort” (Bromera), guanyà el Premi Ciutat d’Alzira 1991, amb “Dies d’ira” (Bromera) i, posteriorment, l’”Antoni Bru-Ciutat d’Elx”, amb “Els cabells d’Absalom” (1994) i l’”Andròmina” amb “Espècies perdudes” (1996), que serien publicats per l’editorial 3 i 4. Aquesta trajectòria va seguir amb “Nomdedéu”, que va rebre el “Premi Joanot Martorell” de Gandia (2001) Bromera, i amb la publicació de “Naumàquia” (Tàndem, 2004). Més tard, va estar guardonat amb el “Premi Blai Bellver” de Xàtiva (2008) per la seua novel·la “L’abellerol mort”, publicada també per Bromera el 2009.

La seua primera novel·la ha estat recentment traduïda a l’anglés i publicada als Estats Units sota el títol de “Days of Wrath” (Publications of eHumanista, 2013).

Ha col·laborat i col·labora, també, en diversos mitjans de comunicació periòdica (Levante, El País, Saó, El Mundo…), i des del 2005 és membre de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

Com sempre, vos hi esperem amb les portes obertes!