De València al Cim Lenin

Dissabte 14 de Novembre, a les 20h.

El darrer mes de juliol, 13 muntanyencs iniciaren l’expedició del cim Lenin, de 7.134 metres, i un dels més alts de l’antiga URSS; Javier Botella, Xavier Calabuig, Juan Úbeda, Juan Bosco, Lluis Gómez, Nacho Botella, Pablo Benedito, Toni Fuster, Xavier Llinares, Carlos Tudela, Asunción Vives, Raul Almonacid i Joanma Romero conformaven l’expedició. D’entre els quatre que van aconseguir fer cim es troba aquest últim, cantoner i membre del Col·lectiu d’Amics Muntanyencs d’Algemesí.

Tots ells vénen a compartir aquesta experiència, a la qual el mal oratge, la gastroenteritis, les febres, els herpes labials i fins i tot un pinçament nerviós a l’esquena, formaren part de l’expedició.

Tindrem la sort de poder escoltar de primera mà, les anècdotes, aventures i la forma de casdascú de viure, entendre i enfrontars-se a la muntanya.

8ebb52db7a511130b34cecea5aaa2735

El cim Lenin està situat a la República de Kirguistan, Àsia Central. És el segón cim més alt de l’antiga URSS amb 7.134 metres d’alçada. Limita al sud amb Tadjikistan, amb qui comparteix la serralada del Trans-Alai al Pamir. De la seua climatologia destaca que està covert de neu durant tot l’any. Per a la seua ascensió és necessari creuar glaciars. La neu i el gel són molt estables degut a les baixes temperatures nocturnes, però els glaciars són perillosos per la quantitat d’escletxes que hi poden haver.

cartell_wapo3

Com sempre, vos esperem amb les portes obertes i ben abrigats!