Concert – Exposició – 7 d’Estellés

Dissabte 22 de juny 

a les 19:00h

Concert – Exposició 7 d’Estellés

De tots és sabut la debilitat que tenim els cantoners per Estellés, el millor poeta que ha parit el nostre país des d’Ausiàs March. I per tots és sabut la nostra debilitat per la música, així com la nostra pasió per la il·lustració i el disseny gràfic. Amb aquestes premisses,   us podeu fer una idea de la il·lusió que ens fa obrir les portes a la presentació d’aquest llibredisc d’Albert Ortega “Bertomeu”  il·lustrat per Marc Bou (Edicions Bullent).

7 dEstelles

Per aquest motiu la presentació del llibredisc ve acompanyada de l’exposició que ens ha preparat Marc Bou, “Versos en Blanc i Negre, il·lustrant a Estellés”. Les portes de la casa s’obriran a les 19:00h per a poder gaudir del seu talent i poder compartir amb ell l’experiència del seu art.

MARC_BOU

L’exposició pretén ser una continuació del treball gràfic reatitzat al llibre-CD de Bertomeu, “7 d’Estellés”, amb la intenció d’aproparse a l’obra del nostre poeta des d’una perspectiva visual i plàstica. Totes les obres presentades són il.lustracions basades en poemes de Vicent Andrés Estellés, algunes de les quals estan al “7 d’Estellés”, mentres que la resta han sigut realitzades posteriorment. Els records, la mort o l’amor, són alguns dels principals temes de l’obra d’Estellés que l’exposicio intenta abastar seguint diversos camins, però mantenint un plantejament estètic comú: el blanc i negre.
 
El blanc i negre es manté, no sols per a donar continuïtat, sinó també per certa necessitat expressiva. Els poemes d’Estellés són com instantànies dels records, antigues fotografies en blanc i negre d’un passat comú, i és amb la monocromia com es pretén intentar mantindre este vincle, encara que  puga ser xicotet, amb el nostre passat, llavor unificadora d’una col.lectivitat.
 
MARC_BOU_2

Seguidament a les 20:00h, Bertomeu ens presentarà el seu darrer treball 7 d’Estellés, treball que naix dels tallers de rock per a joves que Bertomeu fa a alguns centres educatius; de fet, aquest contacte amb els joves fou l’embrió de la idea de musicar poemes d’Estellés.

El resultat són aquestes 7 cançons amb els 7 poemes com a lletra, a més d’un poema fins ara inèdit: “A Enric Ortega”.

BertomeuWeb

Albert Ortega “Bertomeu”

Músic i cantautor Valencià que ha realitzat múltiples tasques de composició i enregistrament. Com a projectes més personals ha participat activament en la banda de rock “Ampelt”, en “Clau de lluna jazz” i en el llibredisc infantil i concert teatralitzat “El viatge de Marcel el marcià”.

Com a “Bertomeu” ha realitzat discos com “I ARA QUÈ?”“CINC MES” i “A DOS DE VAL”, disc homenatge a Ovidi Montllor i Joan Fuster, que vingué a presentar Paco Muñoz el darrer mes de maig a La Casa.

Ha col.laborat amb gent i grups com Rafa Xambó, Batà, Noir, Vinojuan, Miquel Gil, Svaters i Andreu Valor.

Podreu trobar més informació i videoclips al seu blog

1 Comentari

  1. Carles

    Molt interessant, faré per estar, aquestes coses feia temps que no ocorrien en la Fashion Week City.
    Salut