Carrer Passeig, d’Àlvar Carpi

Dissabte 31 de maig

a les 20h.

Als jardins d’en Jaume I (c/ Les escoles)

L’amic, músic i estimat cantoner Àlvar Carpi, ve a presentar-nos, tot junt amb tota la formació de músics i amics que porta al darrere: Josep Maravilla (guitarra i veus), Xavier Alamán (baix i veus), Abraham Rivas (flautes i veus), Josep Reillo (bateria, percussions) i Cristina Blasco (veus i percussions), el seu primer CD “Carrer Passeig” (Comboi Records) el qual compta amb cançons pròpies i amb col·laboradors excepcionals com ara Miquel Gil, David Pastor o Lluis Llàrio, entre d’altres.  Per aquest motiu, el corral de la cantonera es quedava massa menut i hem preferit en aquesta ocasió especial poder gaudir d’un lloc més ampli (els jardins d’en Jaume I a Josep Renau), per tal que ells estiguen molt més a gust i ens facen gaudir al públic també.

Aquest disc suposa una passejada pel carrer d’Algemesí on va nàixer l’Àlvar Carpi, amb cançons pròpies de diferents estils musicals però amb un resultat cohesionat. Amb un extens i intens currículum, el músic arriba a la maduresa amb aquest darrer disc, que resumeix ben bé tot el que la música li ha donat i tot el que ell ha aportat a la creació musical del País Valencià. Feu una passejada pel seu carrer.

alvar-mSabem que és un dissabte de Trobada (Muixeranguera), però també és un dissabte de re-trobada. Retrobada amb un algemesinenc i músic figura importantíssima dintre de tot el moviment de la música en valencià. Cal retornar-li d’alguna manera eixa estima que al llarg dels anys ell ha demostrat per la música. Com a mostra, només ens cal fer una ullada a la seua trajectòria;

Àlvar Carpi va començar a tocar la guitarra ben jovenet. Durant els anys 80 va ser guitarrista de diversos grups com: “MOSCA AMB LLIMA” (amb Bernat Pellicer i Amadeu Llàtzer), “LUR” (amb Enrique Vergara, Josep Maravilla, i Bernat Pellicer), i “ACÚSTIC TRIO” (amb Cristina Blasco i Albert González). En aquesta època acompanya també amb la seua guitarra al poeta-escriptor Francesc Viadel.

Amb una intensa formació autodidacta que li permet moure’s amb soltura pels principals gèneres de la música popular contemporània: pop i rock, cançó, folk, música sud-americana, bossa nova, samba, etcètera, va ampliar els seus registres expressius amb estudis de jazz participant, com a alumne, als I, III i IV SEMINARI INTERNACIONAL DE JAZZ DE SEDAVÍ, en els quals va rebre lliçons de guitarra de José Luís Gámez (Barcelona) i Kurt Rosenwinkel (Nova York).
En la dècada dels 90, va realitzar una intensa activitat participant en diversos grups i acompanyant contacontes i poetes (Domingo Chinchilla, Lourdes Seguí o Francesc Viadel, entre d’altres).
Guitarrista de CRÓNICA SUR, enregistren el disc “Costumbres Tradicionales” (estudis AC-València) (1997) amb MARIO FRANCÉS, produït per Iñaki Altolaguirre.
Ha acompanyat a la guitarra a les cantants de jazz: Cristina Blasco i Pepa Blasco; i a Mara del Alar (espectacle “XABEL-JAZZ” amb versions molt personals de cançons de Chavela Vargas); també a l’actor Domingo Chinchilla, i als poetes Manel Marí, Marilí Morales i Juli Camarasa o Miquel Català. També ha col·laborat eventualment amb la Dixie-land de Sedaví, tocant el banjo.

Ha sigut guitarrista de “ElS CORS D’ARAM”, grup que acompanyava a ÒSCAR BRIZ, i va participar a la gravació del CD “Purdesig” (Cambra Records, 2003).

Ha sigut guitarrista, també, de LA FUSTERIA, grup que acompanyava el cantautor RAFA XAMBÓ, amb què han gravat els CDs “7 acústics” (P.M. Produccions, 2002) i “Dies oberts” (Cambra Records,2003).
També ha enregistrat el CD “Coses elevades i coses d´anar per casa” (estudis Samaruc d´Algemesí) amb l’actor valencià Domingo Chinchilla (música d´Àlvar Carpi sobre textos de Domingo Chinchilla) , portant l´espectacle al directe pel circuït de cafés-teatre del Pais Valencià i al Carme Teatre de València.
Ha participat, per altra banda, com a guitarrista als directes de MIQUEL GIL, col·laborant al CD “Katà”.
Ha participat també en alguns directes del grup de folk “ALJUB” (Joansa Maravilla) col·laborant al CD “Portes” (Picap)
Ha participat com a músic i actor, junt a Isabel Requena i Mario Passero, en l´obra de teatre “HERNÁNDEZ LIBRE” dirigida per Enrique Ballesta, amb la companyia de teatre “Niños Yunteros”.

També com actor i guitarrista va participar a les representacions mensuals a Ca Revolta del grup de teatre “LA INTERNACIONAL MELANCÓLICA” (junt a Voro Cerdà, Gemma Peris, Pep Izquierdo, Domingo Chinchilla, Alberto Moruño, David Albert i Roger Colom) dirigits per Roger Colom.

Ha gravat una cançó junt a Josep Amírola al llibre-cd de Susana Rei “MARTIÑO E O MAR” al qual hi havia col·laboracions d’altres músics en altres cançons i de l´escriptor Manuel Rivas

També va formar part del grup MÀRIUS ASENSI AMB 21 GRAMS on va gravar guitarres, i va fer el arranjaments al CD “Els teus Arguments” (Estudis Samaruc), amb Màrius Asensi, Josep Maravilla, Joansa Maravilla i Néstor Mont.
Hi va col·laborar en la gravació del primer CD de SOUL-ATAC “Soul Atac” (Temps Recod) així com a músic convidat en alguns dels seus directes.
també al 2n CD de SOUL ATAC “Mercat Negre” va participar com a col.laborador junt altres com Miquel Gil, Òscar Briz, Remigi Palmero, Joan Soler, Julio Bustamante, Lucho Agular….
Actualment, forma part del grup de música folk QUAMLIBET liderat per Francesc Medina. on va participar a la gravació del darrer CD “I no es fa de nit”.

Al 2008 va composar i enregistrar el tema “ARRANCAPINS” per al CD recopilatori de músics valencians que va fer la Falla Arrancapins pel seu centenari. El recopilatori s´anomena “DE LA TERRA” (Cambra records).
Va col·laborar composant i gravant 2 versions de Raimon (cantades per Xambó i Botifarra) al CD editat pel Servei de Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (2009) “Gràcies Raimon”, junt a d’altres versions d’artistes com Lluís Miquel, Toti Soler, Joan Manel Serrat o Josep Carreras.
Va col·laborar amb Escola Valenciana per al seu 25é aniversari amb la composició de la cançó “Tenim la Clau”, que va ser enregistrada al CD recopilatori de La Gira 2010

Col·labora actualment amb el projecte “Musicografias” de Carlos Carrasco a dues guitarres.
També amb el grup de teatre amateur “LA BUDELLERIA” on participa com a músic i actor en representacions mensuals en Ca Revolta juntament amb els actors Domingo Chinchilla, Voro Cerdan, Hipólito Patón, Mariajo Gay, Núria Urioz, Pili Paneque , Carlos Montes i Eva Domingo.

Actualment forma part dels inseparables “Ma, me, mi, mo, músics” del cantacançons DANI MIQUEL, amb qui ha enregistrat els discs; “Més Musiqueries” i “A Nadal un pas de pardal”.

Àlvar Carpi és membre del COM (Col·lectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del País Valencià) des de novembre de 2013.

Vos esperem com sempre, amb les portes obertes!