2ª festaestellés

La celebració festiva de la nostra llengua i cultura

L’any passat més de 30 pobles i ciutats de la nostra geografía realitzaren la Festa Estellés, la celebració de la llengua i la cultura dels valencians i valencianes. Es va prendre com a excusa el naixement del poeta Vicent Andrés Estellés, el 4 de setembre de 1922, a proposta de l’espriptor riberenc Josep Lozano i de manera semblant com fan a Escòcia. Enllà, cada 25 de gener, des de fa més de 200 anys, celebren el naixement del poeta en llengua escocesa Robert Burns (1759-1796). El grup Confiteor i una colla d’escriptors i persones d’Algemesí participàrem l’any passat a l’acte central de la festa realitzat a Benimodo amb gran participació. Enguany Algemesí s’afegirà a la celebració el proper dissabte 3 de setembre. Volem que siga l’inici d’una festa molt participada i en la qual s’implique progressivament a molta gent, grups i associacions del poble. Per començar enguany, La Casa Cantonera i Confiteor, proposem els següents actes:

Dissabte 3 de Setembre
20.00 h
Els carrers del poble reciten poemes
Ens aplegarem a La Placeta de la Constitució, junt a l’escultura de Martí Domínguez, i iniciarem un itinerari poètic per alguns carrers d’Algemesí. Obriran el pas dolçaines i tabals. En alguns punts del trajecte hi haurà un cartell amb versos del poeta per a ser recitats. Punts previstos per recitar:

  1. Plaça de la Constitució – Cap de Martí Dominguez
  2. Carrer Nou del Convent – Seu de la Nova Muixeranga
  3. Carrer Passeig – Llibreria Samaruc
  4. Carrer Nou del Convent – Casa d’Alfredo i Amparo
  5. Plaça Major
  6. Carrer dels Verdeguer – Casa de Salut i Pere
  7. Carrer Les Escoles – Jardins
  8. Carrer Pelaio – La Casa Cantonera

21.30 h
Arribada a La Casa Cantonera.
Sopar estellesià

Caldrà dur l’entrepà de casa. Es recomana que siguen àpats típics de la nostra terra. L’organització s’encarregarà de la beguda, “picadeta”, amanida, etc. També s’admeten menjars casolans per gaudir i compartir tal i com feia Estellés als seus versos. Per contribuir a les despeses caldrà fer una contribució mínima de 2 euros per cap. Si voleu acudir o participar envieu un correu a festaestellesalgemesi@gmail.com amb el nom i cognoms de cada participant. És important que ho feu amb suficient antel·lació per saber el nombre de cadires i taules que necessitarem. Data límit per enviar les inscripcions: 27 d’agost

23.00 h
Resopó poètic: paraules, música, versos i…

Caldrà vindre amb ganes de recitar, xarrar… …tocar (instruments i altres bocins de pell) i fer molta festa.

Què no t’ho conten!!!